1999 óta Colorado államból több ezer darab, a leghidegebb körülményekre tervezett síruha, kabát, nadrág és pulóver érkezett Magyarországra, ahol a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereknek, nagycsaládosoknak, rászoruló gyerekeknek adja tovább. Az adományba kapott kabátok, teljes síruházatok a hideg téli időszakban nemcsak az utcán élő embereknek nyújtottak segítséget, de iskolákhoz kerülve olyan gyerekek is el tudtak menni téli kirándulásokra, sítáborokba, akik családjai önerőből nem tudtak volna síruhát vásárolni.

A ruhadarabokat a Sziklás-hegységben működő, Denverhez közeli síközpontoktól gyűjtik össze, majd konténerekbe pakolva hajóval indítják útnak, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat irányításával kerülnek a rászoruló emberekhez. A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének 2019-ben megszűnt Észak-Amerikai Delegációja, valamint a Coloradói Magyar Klub (az amerikai államba emigrált magyarok jótékonysági szervezete), de elsősorban Megyesy Jenő szervezőmunkájának köszönhetően érkezett az elmúlt 23 évben közel húsz, egyenként negyven láb hosszú hajókonténer ruhaadománnyal megtöltve az Egyesült Államokból. A Máltai Lovagrend tagja – aki 1967 óta él megszakításokkal Coloradóban – 1999-ben az Aspen Ski Company ügyvédeként tudta meg, hogy a több ezer alkalmazott, a síoktatók és a terepen dolgozók egyenruháit háromévente cserélik, és nem tudnak mit kezdeni a régi darabokkal, illetve a használatlan, de a kifutó dizájnnal ellátott kabátokkal. „. Megbeszéltem, hogy ha nekünk adják, eljuttatjuk a rászoruló embereknek. Miután néhány szállítmányt átküldtünk Magyarországra, az akciónak híre ment, és ma már négy síterepről kapom a kabátokat. A különböző terepeken eltérő időpontokban cserélik az egyenruhákat, végül kialakult az a gyakorlat, hogy minden második évben megpakolunk egy hatalmas, 40 láb hosszú hajókonténert, és azt küldjük.” – mondja a kétévtizedes akcióról Megyesy Jenő.

Az adományozás rendszeressé vált, általában kétévente érkeznek síruhák a Máltai Szeretetszolgálathoz. A konténer logisztikai költsége 6 és 8 ezer dollár között mozog, amit a máltai lovagok különböző gyűjtésekkel teremtettek elő a korábbi években. 2022-ben a konténer költségeit a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásából, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját forrásából finanszírozták.

Az adomány síruhákból több mint 3500 teljes síruhát, valamint kabátot Magyaroroszágon, mintegy 1200 darabot Ukrajnában, főképp Kárpátalján, 1000 darabot Erdélyben, 500-500 darabot pedig Vajdaságban és Felvidéken osztottak szét a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és partnerszervezetei.