A Liechtensteini Vöröskereszt több mint húsz éve havonta látott vendégül hátrányos helyzetű gyermekeket három hetes üdülésre a festői szépségű miniállamban egy erre a célra kialakított gyermeküdülőbe.  A gyermekcsoportok a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében utaztak Liechtensteinbe hazánk hátrányos helyzetű településeiről, és a szomszédos országokból.

A koronavírus járvány miatt az üdülőt két évre bezárták. A kényszerszünetet arra használták, hogy elvégezzék az épületen szükséges felújításokat. A kényszerszünet alatt a Liechtensteini Vöröskereszt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kárpátaljai programjait támogatta. Az év elején a szervezők újra indították a gyermeknyaraltatást, elkezdték a csoportok szervezését, amikor kitört a háború és elindultak a menekülő emberek Ukrajnából. A gyermeküdülőbe ukrán családokat fogadtak be. Az odaérkező családok jelentős részének a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segített a határ átlépésében, és hogy eljuthassanak Liechtensteinbe.

Augusztus végén a Liechtensteini Vöröskereszt meghívására Adányi László programvezető látogatást tett a menekültszálláson és a Vöröskereszt vezetőinél. Megállapodtak, hogy az év folyamán közös látogatást tesznek Kárpátalján, ahol továbbra is együtt segítik a rászoruló családokat.