A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a háború kitörése óta folyamatos segítséget nyújt az ukrajnai harcok elől menekülőknek. A közel fél éve tartó krízis során több tízezer családnak nyújtott támogatást, menedéket, vigaszt a karitatív szervezet. A Szeretetszolgálat gondoskodása egyaránt szól az átutazóknak és a tartósan itt maradóknak is.

A hosszabb távon Magyarországon maradó családokat támogatja a máltai integrációs program, amely során a Szeretetszolgálat országszerte 150 család letelepedését segíti elő. A program célja, hogy a családtagok egy év alatt megtanuljanak magyarul, a gyerekek magyar óvodában és iskolában kezdjék meg ősszel a tanévet, a felnőttek pedig minél hamarabb munkába álljanak, hogy egy év múlva már képesek legyenek önállóan is boldogulni. A magyarországi dm támogatásával a programban résztvevő családok egy évre elegendő gyerek- és felnőtt vitamincsomagot kapnak, amelyet havi bontásban a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai juttatnak el hozzájuk.

„A dm vállalati kultúrájában mélyen gyökerező kölcsönös felelősségvállalás jegyében továbbra is fontosnak tartjuk, hogy releváns kezdeményezésekkel reagáljunk az aktuális társadalmi kihívásokra, olyan ügyeket támogatva, amelyek illeszkednek hosszú távú támogatási stratégiánkhoz. Köszönjük a segítő szervezeteknek a folyamatos párbeszédet, és hogy a segítségükkel a támogatásunk a lehető legjobb helyre jut. A menekült családok támogatása mellett már futó támogatási projektjeinket is folytatjuk a rászoruló hazai társadalmi csoportok támogatására” – összegezte Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.
A drogériai üzletlánc a kezdetektől fogva segíti a Magyarországra érkező családok ellátását, az 50 millió forintos támogatási keretből a menekült és hazai rászoruló családok nyári kikapcsolódását, egészségmegőrzését, illetve egy menekültszállás felújítását finanszírozza.