Egy óvodás- és egy iskoláskorú fiút nevel az a házaspár és nagypapa, akiknek régi cselédlakás típusú otthona lángok martalékává vált január 17-én a kora délutáni órákban, Dunaföldvár Vilmospuszta nevű településrészén. A mindeddig ismeretlen eredetű lakástűzben senki nem sérült meg, ám a család hajlékával együtt minden ingóságát, iratát is elveszítette. A pusztításra azonnali összefogással reagáltak mind a tűzoltók, mind a helyi szervezetek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a tűzhöz a solti, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik végül megfékezték a lángokat. A helyi önkormányzattal és a Vöröskereszttel együttműködésben a Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári Támogató Szolgálata is azonnal a család segítségére sietett.

„Az önkormányzat szociális bérlakást bocsátott a nincstelenül maradt család rendelkezésére. Adománykészletünkből ide ruhákat, ágyneműket, két szatyor tartós élelmiszert, tisztítószereket, alapvető higiéniai eszközöket vittünk számukra. Második körben kályhát, gáztűzhelyet és a már meglévő tárcsás mosógép mellé centrifugagépet is adtunk a családnak, az eszközöket munkatársaink be is üzemelik. A tűzoltók a leégett házból néhány sértetlen gázpalackot hoztak ki, ezeket szintén átszállítottuk a szükséglakásba” – sorolja Lipták Tamás, a Szeretetszolgálat dunaföldvári támogató szolgálatának vezetője.

„Korábban már volt kapcsolatunk a családdal, és most is bizalommal fordulnak hozzánk. A tragédia másnapján, miután a nagyobbik fiukat iskolába vitték, betértek hozzánk a Tanodába, ahol meleg kávét kaptak, és tisztálkodhattak is, mivel a szükséglakásban erre átmenetileg nincsen lehetőségük” – tette hozzá. Mint mondta sok segítő szándékú lakos is felajánlást tesz a földönfutóvá vált emberek megsegítésére. A máltai munkatársak abban is segítenek, hogy a család az adott körülmények között minden szükséges dologhoz hozzájuthasson – beleértve az együttérző jelenlétet és bátorító szavakat is.