A Waberer's - Szemerey Logisztika Kft., (WSZL) általános szemléletében alaptétel a társadalmi odafigyelés, és még a kritikus járványügyi helyzet sem tudta kompromisszumra kényszeríteni Magyarország piacvezető logisztikai vállalatát abban, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. A jó ügyek támogatásához a WSZL már korábban ideális partnerére talált a Magyar Máltai Szeretetszolgálatban – az összefogás 2020-ban változott hosszú távú stratégiai együttműködéssé. Eszerint a logisztikai vállalat szállítmányozásban és raktározásban segíti a karitatív szervezet munkáját. Az együttműködés 2020-ban már a karácsonyi adományok célba juttatását is megkönnyítette.

Még két éve Waberer’s és az Unilever Magyarország egy teherautónyi, azaz mintegy 10 ezer fagylaltot és egy raklapnyi Danone pudingkészítményt adományozott, összesen több mint 5,5 millió forint értékben a Szeretetszolgálatnak, amely azt rászoruló gyerekeknek juttatta el. Ez a szállítmány a kritikus járványhelyzet idején nem egyszerűen csak édességet jelentett, jelezte a társadalom odafigyelését is.

A Waberer’s csoport leányvállalata, a WSZL, azóta is biztosít raktározási és szállítási szolgáltatásokat, legyen az száraz- vagy hűtött áru, a célállomás is lehet belföld vagy akár külföld. 2021-ben összesen több mint 130 szállítást vállaltak és juttattak célba, és több mint 400 tonna árut mozgattak meg a Szeretetszolgálat kérésére. 

Az együttműködés mindeközben fokozatosan kibővült: a cég dolgozói további önkéntes szerepvállalással is segítenek a rászoruló családokon.

Tavaly ősszel több napon, több csoportban válogatták, szortírozták és dobozolták azokat a csomagokat, amelyekkel a felzárkózó településeken élő hátrányos helyzetű családoknak és gyerekeknek segítettek. A közel 50 főt megmozgató akcióban a győri és budapesti telephelyekről felváltva érkeztek 3-8 fős önkéntesen szerveződő csapatok, az öthetes munka eredményeként pedig 3000 doboz telt meg a téli hónapokra tekintettel vitaminokkal, sapkákkal, kesztyűkkel, fogyasztási cikkekkel és játékokkal. A cég munkatársai közel 200 kg élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szert is gyűjtöttek.

 

A rászoruló emberek nevében ezúton is köszönjük a WSZL segítségét!