A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a járvány alatt sem hagyják magukra a kistelepüléseken élő rászoruló embereket, az általuk működtetett Jelenlét pontokra bárki bemehet segítséget kérni. A „terepen” mozogva a jelenlegi járványhelyzetben az alapvető higiénia megteremtése és a megfelelő vírus elleni védekezés elengedhetetlen mind a Szeretetszolgálat munkatársai, mind a gondoskodásra szorulók esetében.  Az E.ON Hungária Csoport erre gondolva adományozott több mint kétmillió forint értékű fertőtlenítő folyadékot az országos lefedettségű karitatív szervezetnek.

„Saját példánkból tudjuk, mekkora felelősséget és kihívást jelent a helyszíni jelenléttel dolgozó kollégák egészségének megóvása, hiszen az energiaellátás folyamatos biztosítása érdekében munkatársaink a korlátozások mellett terepen is dolgoznak. Ki kellett alakítanunk azokat a kereteket, amikkel vigyázni tudunk rájuk. A munkatársaink egészségének megóvására beszerzett készleteink nagysága lehetővé teszi, hogy azt megosszuk. Stratégiai partnerünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a fertőtlenítő azokra a helyekre jut el, ahol jelenleg a legnagyobb szükség van rá” - mondta Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport szóvivője és vállalati kommunikációs vezetője.

A 444 darab ötliteres folyadékot speciális ADR szállítással juttatták el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti raktárába, ahonnan az ország számos pontjára jut el az adomány.

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei országszerte mintegy 13 ezer emberről gondoskodnak naponta, ezen intézmények biztonságos üzemeltetéséhez rengeteg védőfelszerelésre és fertőtlenítőszerre van szükségünk, ezért is fogadtuk nagy örömmel partnerünk, az E.ON felajánlását” – mondta el Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Az adomány egy részét a Szeretetszolgálat intézményeibe, más részét a kistelepüléseken működő Jelenlét pontokra szállítják, melyek ebben az időszakban szociális krízisközpontként is működnek. A helyi munkatársak segítenek, hogy a rászoruló családok gyermekei is részt vehessenek a távoktatásban, gondját viselik az egyedül maradt időseknek és a fogyatékos embereknek. Sok helyen a Jelenlét pont az egyetlen hely, ahol a bajba jutottak segítséget kérhetnek.

Az eseményről készült videó: