Muskovskyné, Csapó Judittól búcsúzunk.


Amikor ölelkezik az Ég és Föld, a „földi paradicsom” legszebb emléke fénylik fel előttünk, ember és ember találkozása Isten szeretetében.
Áldott legyen az Isten, aki minket, máltaiakat számtalan ilyen élményben részesített.

Mi, hívő emberek nem csupán azt hisszük, hogy ég és föld összetartozik, hanem azt is, hogy az Égi Gyermek, Mária szülötte, aki nekünk, akik mögött bezárult a Paradicsom kapuja, kinyitotta a Mennyország ajtaját, elhozta az égiek üzenetét, oda, ahová az Isteni Szeretet Birodalmának felépítésére szól a küldetésünk, és kinyitotta a Mennyország ajtaját – amit senki be nem zárhat -, ahová ebből az Isten ellen lázadó világból minket haza várnak.

Mi, minden évben, Szenteste megünnepeljük Jézus születését, aki által az isteni szeretet beáradt a világba.

A Mennyek Országának kapunyitását ünneplő, minden hívő testvéremnek, de legfőképpen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségeinek és tagjainak figyelmébe ajánlom, Muskovsky Istvánné, Ecsedi Csapó Judit életpéldáját, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatainak vezető munkatársaként adta nyugdíjas éveit, önkéntesként, a szegények szolgálatára, máltai elhivatottsággal… 2020. december 24-én Szenteste 23 órakor, az Isten Országának nyitott kapujához érkezett.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy családja
2021. január 16-án, szombaton 10 órakor
Szentmise keretében búcsúzik tőle
az Irgalmasok Szent István király kápolnájában
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.

Bizakodjatok testvérek az Úrban, ad az Isten otthont Önmagában!

 

P. Kozma Imre OH
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
alapító elnöke
a Betegápoló Irgalmasrend
magyarországi vezetője