Az iskolatáska, a tolltartó, a füzetek, az írószerek és a tanuláshoz szükséges további eszközök beszerzése sokszor elérhetetlen a nehéz helyzetben élő, több gyermekes családoknak. A legszegényebb településeken felnövekvő gyerekek már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk, vagy vonalzójuk. Lemaradnak a tanulásban, kudarcok érik őket, akár szorongás is kialakulhat náluk. A gyűjtéssel nekik segít a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, új, vagy jó állapotú  iskolatáskát megtöltve állítson össze iskolakezdő csomagot egy alsós vagy felsős gyermek számára.

Mint minden adományozásnál, most is fontos, hogy az adományozók olyan ajándékot hozzanak, amit maguk is szívesen elfogadnának, lehetőség szerint bontatlan, vagy újszerű eszközökből állítsák össze a csomagokat. A táskákban elhelyezhetnek egy-egy személyes üzenetet is.

A táskákat a Máltai Szeretetszolgálat 85 gyűjtőpontján lehet leadni, melyek listája elérhető az adomanyozz.hu/csodataska oldalon, valamint a CsodaCsoport Facebook oldalán.

Az is segíthet, aki nem tud csomagot összeállítani. A rászoruló gyerekek iskolakezdésére szánt összeget online támogatással az adományozz.hu oldalon keresztül is be lehet fizetni, vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20200745 számlaszámára Csodatáska közleménnyel átutalni. A befolyt összegből további tanszereket vásárolnak. Az összegyűlt #CsodaTáska csomagokat a Szeretetszolgálat a tanévkezdésre eljuttatja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, valamint a máltai iskolákba járó rászoruló tanulóknak. A CsodaCsoport akcióiban megszokott módon licitre felajánlott tárgyakkal, illetve a csoport oldalán a kikiáltott tárgyak megvásárlásával is támogathatják a kampányt. Részletek a CsocsaCsoport licitoldalán. 

A Szeretetszolgálat segítő programjai több mint 700 kistelepülésen működnek, a karitatív szervezet önkéntes csoportjai pedig az ország 130 településén segítik a rászoruló embereket. A szervezet munkatársai jól ismerik a családokat, tudják, melyik gyermek nőtte ki a cipőjét, és ki az, akinek még sosem volt igazi tolltartója. A #CsodaTáska kampány nekik szeretné megkönnyíteni az iskolakezdést.

A kampányban a CsodaCsoport Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat partnere a FOX Post, mely kedvezményesen kézbesíti az online felületen MALTAI kóddal feladott táskákat, valamint a Barát Papír Kft., mely az adományozz.hu oldalon beérkező támogatásokat egészíti ki, minden 2 forinthoz további 1 forintot tesz hozzá.

Mitől lesz egy átlagos iskolatáska #CsodaTáska?

  • A felajánlott táskát együtt készítse össze a család.
  • Mossák ki együtt azt az iskolatáskát és tolltartót, amit a gyerekek kinőttek, meguntak, vagy a következő tanévben már nem használnak.
  • Vásárolják meg együtt a táskába kerülő tanszereket, vagy válogassák össze otthon a hibátlan állapotú írószereket. A gyerekek válasszák ki az ajándékba szánt eszközöket.
  • Írjanak egy rövid, biztató üzenetet annak a gyermeknek, aki kapja majd a táskát

 

Amit érdemes a táskában tenni:

új füzetek alsó és felső tagozatos gyerekek számára (vonalas, négyzetrácsos, szótár, kotta, sima füzet, A/5, A/4, spirál)

tolltartó

ceruzák

tollak

vonalzó

radír

hegyező

körző

színes ceruzák

filctollak

vízfesték, tempera

ecset

írólap

rajzlap

papírvágóolló

 

Semmiképpen ne legyen a táskában

szúró-vágó eszköz (a papírvágó ollón kívül)

élelmiszer

ruha

játék

ami használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos.