A magyar tulajdonban lévő kozmetikai vállalat tulajdonosa és igazgatóságának elnöke, dr. Bándi Imre az átadáskor elmondta: „Bármikor jöhet egy újabb járvány, bármikor újra lezárhatják a kereskedelmi útvonalakat átszelő határokat, és akkor arra leszünk utalva, amit itt, helyben mi magunknak elő tudunk állítani.”

Az ötezer liternyi fertőtlenítőszert a Magyar Máltai Szetetetszolgálat, a Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat és a Református Szeretetszolgálat között osztották szét. Az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részéről Bisztriczki  Csaba logisztikai vezető vette át.

A sajtóeseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke elmondta: a tanács által működtetett nemzeti összefogás vonalán eddig több mint 266 millió forint felajánlás érkezett a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, amelyet a karitatív szervezeteken keresztül juttat el a rászorulókhoz a kormány.