Több mint 1.200 kilogramm tartós élelmiszert - főként lisztet, cukrot, tésztát és konzerveket - adott át december 19-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének. Az élelmiszer adományból 250 csomag készült, melyet az egyesület leginkább rászoruló tagjaihoz juttattak el karácsonyi ajándékul.

Pintér-Papp Eszter, a Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának és a Támogató Szolgálat vezetője az élelmiszer átadásakor köszönetet mondott a nyugdíjas egyesület tagjainak, akik évek óta segítenek az Adni öröm! akció során SPAR két pápai üzletében tartott élelmiszergyűjtési akcióban. Mint mondta, évekkel ezelőtt azért vették fel a kapcsolatot a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületével, mert azt tapasztalták, hogy a szerényebb anyagi körülmények közt élő nyugdíjasok ritkán kérnek segítséget. Az egyesület azonban rendelkezik egy adatbázissal, amelynek alapján a leginkább rászoruló idős emberek számára tudnak segítséget juttatni. Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Szeretetszolgálattal. A karitatív szervezet pápai csoportjától rendszeresen kapnak adományokat, melyeket a leginkább rászoruló tagjaik közt osztanak szét.

 

Az adomány élelmiszerből készülnek az egységes ajámdékcsomagok

Az Adni öröm akció során összegyűjtött élelmiszerből a nyugdíjasok mellett pápai gyermekek, fogyatékkal élő személyek számára is juttattak csomagokat. A Támogató Szolgálattal rendszeres kapcsolatban állók számára karácsonyi ünnepséget szerveztek, melyet a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Fő téri épületének aulájában tartottak. A programra az iskola ötven diákja is meghívást kapott.

Az ünnepség alkalmával Megyesi Ferenc bakonyjákói plébános, a Pápai Csoport lelki vezetője tartott rövid prédikációt, majd a Szeretetszolgálat munkatársai Az ünnepi gondolatok után a szeretetszolgálat munkatársai átadták az Adni öröm akció során felajánlott élelmiszerekből és édességekből összeállított ajándékcsomagokat a támogató szolgálat ellátottainak és a meghívott gyermekeknek. Ezen kívül a Marcal-völgye - Adorjánháza Egyesületnek és Béb Község Önkormányzatának adnak át élelmiszert a településeken élő rászoruló családok számára. Így összességében több mint 400 csomagot juttattak célba még karácsony előtt.