A GyőrPlusz beszámolója szerint a fogyatékkal élő embereket ellátó intézményekből érkező csoportokhoz ép fiatalok és felnőttek - többek között a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei, a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola diákjai, a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulói, Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tanárai - csatlakoztak. A 22. alkalommal megrendezett Esély Sportnap ezúttal is a találkozás és az odafigyelés ünnepének bizonyult: a nap igazi céljának megfelelően nem is igazán a versenyszellem indíttatásából, sokkal inkább a törődés jegyében léptek pályára a résztvevők a győri Olimpia Parkban. 

Az Esély Sportnapon profi sportolók, például az UNI Győr Mélyút lány kosárlabdacsapat tagjai és Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó is önkénteskedtek, illetve az esemény neves vendége volt Nagy Balázs színművész. A győri színház művésze, aki Máté Gergely nevű fiával érkezett a rendezvényre, azt mondta, azért hozta el a gyermekét, hogy tapasztalatot szerezhessen arról, hogy az életben közösen vagyunk igazán erősek. „A sérültséggel élők, legyen szó testi vagy értelmi sérültségről, vak, gyengénlátó vagy siket, nagyothalló embertársainkról, egyformán értékes tagjai a társadalmunknak, csak alkalmak kellenek, hogy megismerjük egymást" - idézi a színészt a GyőrPlusz. Nagy Balázs a közösségi oldalán is közzétett egy fotót, ezt a gondolatot fűzve hozzá: "Megható volt látni ahogy egymást bíztatták...Megint tanultam a szeretetről és győzni akarásról."

A pályán tehát nem csak odatették, de szó szerint oda is adták magukat a résztvevők: az egymáshoz való kapcsolódás, a megismerés és az elfogadás pillanatai fokozták a játék örömét és az igazán derűs hangulatot.

Kovács Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogyatékossággal élőket támogató programjai szervezője a sportnapról szólva elmondta, hogy a karitatív szervezetnek ez a legnagyobb olyan rendezvénye, amellyel érzékenyíteni szeretné a társadalmat, segítve az integrációt, és megmutatni az épek számára, milyen értékei vannak fogyatékkal élő embertársaiknak.