A munka világába való el- vagy visszajutás során sokaknak még az első lépés megtétele is olyan kihívást jelent, amelyre szociális vagy egyéb okok miatt egyedül nem képesek. Azok, akik szegénységben élnek, képzetlenek, társadalmi körülményeik miatt korlátozottak a lehetőségeik, vagy azért vannak speciális helyzetben, mert megváltozott munkaképességűek, gyakran csak nagy nehézségek árán tudnak elhelyezkedni – és az is előfordul, hogy ez külső segítség nélkül nem sikerül nekik. De sokszor komoly akadályokkal szembesülnek a pályakezdők, a nők, a roma fiatalok, illetve az életkoruk miatt hátrányos helyzetben lévő emberek is. Olykor pedig az okoz gondot, hogy munkáltató és potenciális munkaerő a hiányos információáramlás miatt nem találkoznak egymással.

Azoknak az embereknek, akik munkaerőpiaci szempontból hátrányos vagy kiszolgáltatott helyzetben vannak, az Incorpora Magyarország Program nyújt térítésmentes támogatást. A program mentorok, civil szervezetek és a programban részt vevő mintegy négyszáz vállalat hálózatában működik, célja pedig a munkaerőpiaci kirekesztés megelőzése, illetve a felelős foglalkoztatás elősegítése.

Az Incorpora önkéntesei ingyenes szolgáltatásokkal segítik a veszélyeztetett álláskeresőket: a tanácsadás, felmérés, a munkáltatóknak nyújtott toborzási szolgáltatás révén már több mint 700 ember jutott biztos munkahelyhez, az utánkövetés pedig azt segíti elő, hogy hosszú távon meg is tarthassák állásukat, így téve egy újabb lépést az önálló, sikeres életvitel felé. Sőt, az Incorpora Programban azok is segítséget kaphatnak, akik az önfoglalkoztatás mellett döntenek: a mentorok vállalkozásindítást segítő képzésekkel, projektelemzéssel, finanszírozáskereséssel támogatják ezeket az ügyfeleket.

Az Incorpora Program koordinációját 2019 júniusa óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton belül a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. végzi.
Az álláskeresők, a programhoz csatlakozni kívánó szervezetek és munkáltatók a www.incorpora-halozat.com honlapon jelentkezhetnek. Az Incorpora Program Facebook-oldala ide kattintva érhető el: https://m.facebook.com/incorporahalozat/.