Idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját a trabantos élményautózást nyújtó Go Trabi Go. Az évforduló alkalmából arra gondoltak: jobb adni, mint kapni, így a színes, felújított trabikkal ezúttal rászoruló gyerekeket szerettek volna végigutaztatni a fővároson – mondta Fehér Tamás, a cég vezetője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri központjában augusztus 22-én délután. Hozzátette: a hátrányos helyzetű fiataloknak – a Go Trabi Go partnereivel közösen – iskolakezdési támogatásképpen tanszercsomagokat is összeállítottak.



Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta: az autózáson részt vevő gyerekek az ország minden tájáról, a Máltai Játszóterek közösségeiből érkeztek. Felidézte: jelzésértékű, hogy éppen a Befogadás napja ’89 című kiállítás megnyitójával egy napon indulnak útnak a trabantok, hiszen harminc évvel ezelőtt, a keletnémet menekültek befogadásakor „ilyen autókkal kezdődött a Máltai Szeretetszolgálat története”. A gyerekek mostani trabantélménye tehát nem csak ajándék, de szépen keretbe is foglalja a Szeretetszolgálat elmúlt három évtizedét – mondta az ügyvezető alelnök.



A Máltai Szeretetszolgálat logójával, illetve rajtszámmal felmatricázott trabantok a főváros útjain kocsikáztak végig a gyerekekkel, méghozzá egy előre megadott, a fiatalok közreműködésével megvalósított útvonalterv alapján. Indulás előtt először egy rövid kisfilm által, majd a Szeretetszolgálat parkolójában testközelből is megismerkedhettek a gyerekek a „döcögő, pöfögő” járgánnyal.

A túra végén közös tortázás és tanszereket tartalmazó iskolakezdési ajándékcsomag is várta a gyerekeket.