Az előadás során elhangzottak Kosztolányi Dezső anyanyelvünkről írt gondolatai, majd a Pesti Színház József Attila-estjének részletei következtek, hegedű és csellóduókkal váltva.

"Az esemény egy olyan programsorozat része, amely különböző rászorulókhoz igyekszik eljuttatni olyan kulturális programokat, amelyekre különböző okoknál fogva talán soha nem juthatnának el" – fogalmaznak a szervezők.

A korábbi években a programsorozat részeként több magyar előadó is önkéntesen lépett fel hajléktalanszállókon, idősotthonokban, valamint családok átmeneti szállásain. Ezúttal Kokas Katalin, Kokas Dóra, Kelemen Gáspár, Kelemen Hanna, Vecsei H. Miklós és Tóth Simon Ferenc adtak elő a Szeretetszolgálat menedékhelyén. A rászoruló emberek nevében is köszönjük az emlékezetes estét!

„ Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Nem külsőleges valami, mint a kabátom, még olyan sem, mint a testem. Fontosabb annál is, hogy magas vagyok-e vagy alacsony, erős-e vagy gyönge. Mélyen bennem van, a vérem cseppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként. Ebben az egyedülvaló életben csak így nyilatkozhatom meg igazán. Naponta sokszor gondolok erre. Épp annyiszor, mint arra, hogy születtem, élek és meghalok.”  Kosztolányi Dezső: Ábécé a nyelvről és a lélekről - Magyarul (1927)