Kozma Imre atya felhívása


Imádságot kérünk!
Országos kampány az üldözött keresztényekért és a közel-keleti háború kárvallottjaiért

Kedves Testvérek!

Közel-Keleten a véres összecsapások a mindennapok részévé váltak. A keresztények számának csökkenése kétségbeejtő méreteket öltött az elmúlt évek során. Szíriában a keresztények fele eltűnt, Irakban a helyzet ennél is drasztikusabb. Ha ez a folyamat nem áll meg, akkor a kereszténység, ott és onnan, véglegesen eltűnik, ahol a bölcsője ringott.

2018. Adventjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos kampányt indít, amelynek címe: Imádkozókat toborozunk és imákat gyűjtünk.

Kérjük, nyíljék imára minél több ajak, és írják le támogató gondolataikat, imáikat. Néhány sort, vagy akár, csak egy szót. Küldjék el üzeneteiket nekünk, és mi vállaljuk, hogy átadjuk a szíriai Damaszkusztól 30 km-re található, a Feldarabolt Szent Jakabról elnevezett Mar Yakub kolostor elöljárójának.

Fejezzék ki együttérzésüket, hiszen minden magyar egyenként nem lehet tevékeny részese egy karitatív segélynyújtási akciónak, de imádságban, jókívánságban, lelki cselekedetekben erre lehetőségünk van, mi több, ez kötelességünk is. Mutassuk meg ismét és újra, hogy Magyarországnak van a legnagyobb szíve!

Kampányunkban fényképkiállítást is szervezünk. Elsőként Budapesten, de vándorkiállítási céllal, melynek során a Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját szíriai anyagából válogat, és bemutatjuk az ott végzett munkánkat az érdeklődőknek. A kampányhoz honlap, közösségi elemek, valamint széles körű médianyilvánosság is társul.

Kozma Imre atya
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

A Máltai Szeretetszolgálat Szíriában végzett segélynyújtó tevékenységéről így nyilatkozott:

"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta végez úttörő, hiánypótló humanitárius munkát a Közel-Kelet és Kelet-Afrika számos országában. Magyar karitatív szervezetek közül elsőként jelentünk meg az egyes térségekben segítő programokkal. Ezt a munkát a Közel-Keleten, Szíriában, Libanonban és Jordániában, az Arab tavasz, majd a szíriai polgárháború alatt sem függesztettük fel.

Munkánk során mindig kiemelt figyelmet fordítottunk a keresztény közösségek megsegítésére, s a velük való kapcsolat erősítésére. Ennek egyik szép és számunkra kiemelt példája a szíriai Mar Yakub kolostor közösségével való kapcsolatunk. 2016-ban nagyszabású egészségügyi segélyprogramot indítottunk a szíriai Aleppó háború által megsemmisített keleti városrészében. 2018-ban befejeződött a fejlesztő munka, aminek eredményeképpen duplájára növeltük Kelet-Aleppó legszegényebb, Al-Nayrab nevű negyedének egyetlen nyíltan elérhető kórháznak méretét és kapacitásait. Jelenleg Aleppó városa körüli elzárt, izolált falvakban az egyetlen elérhető szolgáltatást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett mozgó orvosi rendelő biztosítja.”


A Szeretetszolgálat kampányáról bővebben olvashatnak a sziria.maltai.hu oldalon.

Kampányban fényképkiállítást is szervez a Szeretetszolgálat, elsőként Budapesten, de vándorkiállítási céllal. A tárlat a szíriai polgárháború alatt elkezdett humanitárius munka mindennapjait és az Aleppó városában megvalósított segítséget mutatja be. A kiállításon Bielik István fotóriporter és Solymári Dániel, a Máltai Szeretetszolgálat humanitárius szakemberének képeit láthatják. A tárlat december 17-én 16:30-kor megnyitó ünnepséggel kezdődik és 2019. februárjáig lesz látogatható a Szent István Bazilika Lovagtermében.

A fotókiállítás meghívója letölthető innen.