2018-ban Salkaházi Sára-díjat kapott Dr. Sólymos Márta, nyugalmazott belgyógyász főorvos, és Illésné Süvegh Anetta, a Tám- Pont Családsegítő és Gyeremekjóléti Intézmény munkatársa.

A méltatásban elmondták, hogy Dr. Sólymos Márta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Csoportjának 1993 óta tagja, az alapító tagok egyike. Édesapja Sólymos Laci bácsi a csoport létrehozója és sokáig vezetője volt. A doktornő nyugdíjba vonulásáig a szőnyi kórház szeretett és tisztelt belgyógyász főorvosa volt. Nagy segítséget nyújtott a beteglátogatás megszervezésében és egyben aktívan részt is vett a beteglátogatásban. A betegek a mai napig szívesen fordulnak tanácsért a közvetlenségéről és szerénységéről ismert doktornőhöz.

A katolikus templomban több mint két évtizede kántori szolgálatot végez és a katolikus énekkar tagja. Munkásságát áthatja a máltai lelkiség. A ruharaktárban társaival ruhát válogat és rendez, adományt gyűjt, részt vesz a hátrányos helyzetű gyermekek nyaraltatásában a nyári és a téli Paralimpián a fogyatékos fiatalok versenyén, - mint segítő és ügyeletes orvos. A fogyatékkal élő fiatalok körében is nagyon népszerű, szeretettel veszik körül. Dr. Sólymos Márta igazi közösségi ember, élete, tevékenysége követésre méltó példa.

A tavalyi évben is máltai munkatársat tüntetett ki az önkormányzat, Kántás Ágnest, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálat személyi segítőjét.