A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bambi és Törpikék Családi bölcsődéje Dunavarsány központjában, zöld övezetben helyezkedik el, az óvoda és az iskola szomszédságában. A családi bölcsőde átalakításának és infrastrukturális fejlesztésének legfőbb célja az volt, hogy a Szeretetszolgálat színesebb környezetben, magasabb színvonalon láthassa el az intézménybe járó 14 kisgyermek bölcsődei gondozását. Ezáltal a szülők lehetőséget kapnak arra, hogy biztonságban tudva gyermekeiket, visszatérhessenek a munka világába. A bölcsődei ellátás javítja a nők munkavállalási esélyét, ami által növekedhet az érintett családok egzisztenciális biztonsága.

A fejlesztés során a Szeretetszolgálat kialakított egy fedett és burkolt játszókerti részt, a kertben gyepszőnyeget helyezett el, valamint öntözőrendszer kapott helyet az udvaron. A gyermekek harmonikus fejlődését szolgálja a játszókertben felállított „lurkóvonat” – fából készült szabadtéri kisvasút, valamint a közösség kialakításában segítenek a piknikasztalok. A játékos fejlődést szolgálják különböző játszótéri eszközök, többek között a négykerekű motorok, a mászó alagút, a homokozó szett és a gyerekszőnyegek, melyek beszerzésével lecserélhetővé váltak az elhasználódott korábbi játékok. A csoportszobák felújítása során a játékok mellett az adományokból származó használt gyermekbútorok helyére is újakat állítottak. Az bölcsőde mindennapi működését könnyíti meg a jövőben a beruházás során vásárolt mosogatógép.
A Bambi és Törpikék Családi Bölcsődében a beszoktatás, valamint a gyermekek gondozása és fejlesztése igazodik a gyerekek egyéni tempójához. Az újonnan kialakított játszókert és a beszerzett eszközök hozzájárulhatnak a gyerekek egészséges és biztonságos környezetének kialakításához, valamint a színes környezet segíti az érzelmi fejlődésüket.

A VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00135 számú felújítási projekt 6,52 millió forintból a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg Európai Uniós és hazai forrásból.
 

A projektről bővebb információt a https://maltai.hu/jatszokert oldalon olvashatnak.

PROJEKTAZONOSÍTÓ: VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00135

További információ: mmszok@maltai.hu