Április 26-án Morva Emília régióvezető köszöntőjével kezdődött a hagyományos Kríziszáró Konferencia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalanellátó intézményei munkatársainak részvételével. A régióvezető köszönetet mondott a kollégáknak az elmúlt időszak munkájáért, és további innovációkra bíztatta a szakembereket. Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete a Lovagrend és a Szeretetszolgálat munkájának kapcsolatáról tartott előadást, melyet Szentkereszty Tamás, a Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Intézmény vezetője krízisösszegző beszámolója következett. 

Az összesített adatokból többek között kiderült, hogy a nappali melegedőkben a téli időszakban 4156 ember fordult meg, a 9 utcai gondozó szolgálat 150 olyan hajléktalan emberről gondoskodott, akikkel ez idáig nem volt kapcsolata a Szeretetszolgálatnak, valamint, hogy az előző évhez képest jelentősen nőtt a 36-45 év közötti korosztályba tartozó hajléktalan emberek száma. A konferencia első részének zárásaként Hajdú Balázs, Janklovics Péter és Beliczai Balázs stand-uposok léptek fel.

Paulovkin Andrástól a „Köztünk élő kártevők” címmel tartott előadást mások mellett arról, hogyan lehet védekezni a középületekben megjelenő és a hajléktalan ellátásban gyakran előforduló, egészségre ártalmas rovarok és ízeltlábúak ellen. Hunyadi Anett és Osvald Ferenc olyan pályázati lehetőségekről beszélt, melyek megkönnyíthetik a szociális munkások szakmai munkáját az utcán élő emberek segítésében.

A konferencia délutáni részében Molnár Tamás regionális ügyvezető ismertette az intézményi munka aktuális változásait, a fejlesztés néhány új irányát a jelenlévő munkatársakkal, Békási Sándor pedig az Egészségügyi Centrum munkájába engedett bepillantást.

A program befejezéseként adták át „A krízisidőszak segítője díjat” Ozsváth Tímeának, aki áldozatos munkájával érdemelte ki munkatársaink elismerését. Ez a díj az e területen dolgozó szociális szakemberek elismerése azon kollégák számára, akik kiemelkedő munkát végeztek a legkeményebb téli időszakban, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának legnagyobb elismerése a hajléktalan-ellátásban dolgozó kollégák számára.