Több tízezer ember fogott össze az Adni öröm! karácsonyi akció „ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék” felhívására. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közösen szervezett Adni Öröm! jótékonysági akciójában idén december 14. és 19. között a karitatív szervezet több mint 3500 önkéntese 161 SPAR és INTERSPAR áruházban kérte arra a vásárlókat, hogy tartósélelmiszerek megvásárlásával segítsék a rászoruló embereket.

A képre kattintva megtekintheti képválogatásunkat

A gyűjtés hat napja során rekordmennyiségű, több mint háromszáz tonna élelmiszert adományoztak a vásárlók, amelyből közel 34 ezer ajándékcsomagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A felajánlott adományokból kétféle csomag készült. A közvetlenül fogyasztható termékekből, édességekből, konzervekből, kekszből hajléktalan embereknek és szociális intézmények lakóinak készültek csomagok, míg a lisztet, étolajat, száraztésztát és egyéb adományokat családoknak juttatják el. Az adományok legnagyobb részét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az ország egész területén még karácsony előtt átadják a rászorulóknak.

Az idén 21. alkalommal lebonyolított Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés szervezői, a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló családok nevében köszöni az adományokat.