„Legyetek jók, ha tudtok” ez a mottója a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programjának, amelynek keretében öt elítélt pásztorjátékot adott elő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza és Hajléktalanok Otthona lakóinak.

Németh Éva bv. ezredes elmondta, hogy a jóvátételi programnak nagyon pozitív a fogadtatása. Ez az a fajta kezdeményezés, amelyből mindenki, a fogvatartottak, az intézet és a társadalom is csak nyer.


Az előadást követően a parancsnok adományokat és ajándékokat adott át, amelyeket a börtön személyi állománya gyűjtött, illetve a fogvatartottak készítettek. Az adományokat egyrészt az otthon lakóinak, másrészt a Házgyári út 1. szám alatti rehabilitációs átmeneti szállón élő családoknak szánták. Az ajándéktárgyakat többek között a női szabó képzésen résztvevő fogvatartottak készítették.
Szaller Péter a Befogadás Háza intézményvezetője köszönte az elitélteknek, hogy eljöttek és a legjobban rászorulóknak készültek egy ilyen előadással, amelyen látszott, hogy benne volt a szívük, a lelkük.

Az intézményvezető szólt arról is, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével az a sok ember, aki bent van a szállón, jobban odafigyel egymásra, kevesebb ilyenkor a konfliktus, segítik, támogatják egymást a lakók és ebből is látszik, hogy az ünnep az emberek szívében van és nem tárgyi dolgokban.