Közel 120 tő paradicsom és paprika palántát, és 70 csomag vetőmagot juttatott el május 17-én rászoruló családokhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület segítségével. A részben a csoport által vásárolt, részben Nagy Csaba celldömölki termelő felajánlásából származó palántákat és vetőmagokat Sebestyén Zoltán, az egyesület elnöke vette át az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban, majd a Szeretetszolgálat munkatársaival együtt adták át Adorjánházán és Egeralján élő rászoruló családok, egyedülálló nyugdíjasok részére.

A máltai csoport és a marcal-völgyi kistelepülések közösségének fejlesztésén, rászorulóinak megsegítésén fáradozó egyesület együttműködése egy éve kezdődött. Az azóta eltelt időben a közös munkának köszönhetően több alkalommal tudtak ruhaneműt, bébiételt és tartós élelmiszert osztani a térségben élő nehéz sorsú családoknak, emellett egy szervátültetett kislány családját is segítették közösen.

A Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület célja, hogy a települések néhány, évek óta nem művelt kertjében újra földművelés kezdődjön, segítve ezzel az ott élő családokat abban, hogy rendszeresen friss zöldség jusson az asztalukra. A kezdeményezéshez segítséget kértek a pápai máltai csoporttól, akik vállalták, hogy megvásárolják a szükséges palántákat és vetőmagokat. Az egyesület a veteményesek rendbetételében is segítséget nyújt.