Zsúfolt napja volt február utolsó szombatján a mentőszolgálat ügyeletes tagjainak, az OMSZ diszpécsere reggel hét és délután háromegyed öt között kilenc helyszínre riasztotta a csapatot. Az utolsó bejelentés egy erősen fulladó, asztmás asszonyról szólt, aki az Árpád híd aluljárójában lett rosszul. A máltai rohamkocsi a lépcső tetejénél állt meg, a jármű négyfős személyzete minden lehetőségre felkészülve, teljes felszereléssel rohant a megadott helyre, földön fekvő embert, fulladozó beteget azonban sehol nem láttak. Az egyik italmérés előtt álldogáló társaságból egy középkorú cigarettázó asszony odakiabált a mentősöknek, hogy ő hívta ki őket. Miután az asszony szemmel láthatóan nem volt veszélyben, a mentősök megkérték, hogy oltsa el a cigarettáját, és menjen fel velük a járműhöz, hogy az autóban megvizsgálhassák.

Kiderült, fulladás veszélye nem fenyegeti a nőt, de olyan mértékben ittas, hogy mindenképpen indokolt detoxikálóba szállítani. Az asszony már korábban is több becsmérlő megjegyzést tett az őt ellátó mentősökre, amikor pedig a detoxikáló  szót meghallotta, váratlanul az ápolónőre támadt, kabátját rángatva, a rúgkapálva tiltakozott a beszállítása ellen. Az ápolónő és a segédápoló együttes erővel visszanyomták őt az ülésbe, és a biztonsági övvel leszorítva ártalmatlanná tették. Ezt követően rendőrt hívtak a helyszínre. A járőr megbilincselte a továbbra is agresszíven viselkedő, asszonyt, akit végül rendőri kísérettel szállítottak be az Uzsoki Kórház detoxikáló egységébe. Miután ott megvizsgálták, és ellátták, átvitték a rendőrkapitányságra, ahol közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének alapos gyanúja miatt eljárás indult ellene, és őrizetbe vették.

A nyomozás során meghallgatták a rohamkocsin szolgálatot teljesítő ápolót és segédápolót is. A tizenkét órás műszak így lényegesen hosszabb lett a tervezettnél, az este 7-re érkező csapat a tartalék mentőautóval a XIII. kerületi rendőrkapitánysághoz gurult, ott vették át a szolgálatot az épület előtt, miután a felszerelést átrakták a másik járműbe.