Halmy György és társulata 2014 óta rendszeres látogatója a Feszty Árpád úti intézménynek, ahol kifejezetten a hajléktalan emberek számára készített előadásokat, és repertoáron lévő műveket is előadtak. A 2016/17-es színházi évadban a Medve Színpad és a Gondviselés Háza közti együttműködés még szorosabbá válik, hiszen a társulat mintegy állandó játszóhelyeként tekint az intézményre, ahova teljes repertoárt készítettek. „Az együttműködésünk lényege nemcsak az egyszeri színházi élmény” – mondja a rendező, társulati vezető – „a művészekkel az előadás előtt meglátogatjuk a lakókat, beszélgetünk, muzsikálunk nekik, az előadások után pedig ott maradunk beszélgetni. Ebben segítenek az intézet munkatársai, hogy a beszélgetés ne csak „közönségtalálkozó legyen, hanem egyfajta csoportfoglalkozás, amelyen a résztvevőkkel közösen értelmezzük az elhangzottakat azon munkálkodva, hogy a színházi élmény, a versek, a zene, mind részévé váljon a lakók életének, képessé váljanak megélni és befogadni a pillanatot.” 

Lenni, lenni, lenni címmel mutatják be a rendező, Halmy György művét, melyben, mint mondja „Visszatekinthetünk az életünkre. Szó szerint és átvitt értelemben is.” A főszerepben Bánfi Kata és Egyed Brigitta látható majd, kísérőjük Sárközi Dávid hegedűművész. Novemberben a Magyar Színház színművésze, a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatója, Benkő Nóra főszereplésével esz látható A köznapiról és a látomásról – színházi est egy szereplőre és egy hegedűsre Márai Sándor Füveskönyve alapján. Hegedűn közreműködik Baranyi Zoltán.

Ady Endre és Radnóti Miklós művei elevenednek meg a Válaszúton című előadásban, Bánfi Kata színésznő és Berényi Dávid, a Madách Színház színművésze közreműködésével. A két művész azt nyilatkozta: kevés helyre mennek a társulattal, az egyik ilyen a Szeretetszolgálat intézménye. „Szívesen vállalunk ilyen fellépéseket, mert tudjuk, hogy ezek az emberek nélkülünk nem juthatnának el színházba. Adni érkezünk, és mi legalább annyit kapunk.” – erősítette meg egymást Bánfi Kata és Berényi Dániel. Az előadást Szakál László zongorán, Jáger Dávid gitáron és indiai hangszereken kíséri majd.