„Az öregek gazdagságot jelentenek, nem lehet mellőzni őket” - Ferenc pápa 

A máltai idősgondozó intézményekben az idősek hónapjában több gyermek csoport is megfordul, rendezvényekkel és programokkal igyekeznek ünnepelni a „szépkorú” embereket. A miskolci Ápolási Otthonban szüreti hangulatot varázsoltak az iskolás csoportok.

Az Idősek Otthonában az ápolók készültek versekkel az intézmény lakóinak, továbbá a Miskolci Szimfonikus Zenekar két klarinétművésze, Czakó Péter és Felvidéki Anna is koncertet adott az otthonban, melyet élvezettel hallgatták és örömmel fogadták az idős lakók.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének fiataljai az Almásfüzitői Idősek Klubjába kaptak meghívást az idősek világnapján, - mint már több éve ilyenkor – hogy köszöntsék a „szépkorúakat”. Mindig nagy öröm a máltai gondozottaknak találkozni a már ismerős nénikkel és Miklós bácsival.

Nagy Éva – a Klub vezetője – szeretettel üdvözölte a kis csapatot, akik versekkel, tánccal, valamint három ismert dallal köszöntötték őket. A fogyatékkal élő fiatalok saját készítésű ajándékkal kedveskedtek az időseknek, akik szintén saját kezűleg alkottak ajándékokat.