A kárpátaljai település 7-es számú iskolája a város szegénynegyedének közelében található, az intézmény leromlott épületegyüttesben működik. Az ukrán oktatási rendszerben szokásos kilenc évfolyamon elméletileg 340 gyermek tanulna, valójában azonban csak 220 gyermek jár be rendszeresen. A hiányzók a családjaikkal együtt távoli ukrán nagyvárosokba utaznak hetekre, vagy akár hónapokra is, ahol a szülők és nagyobb gyermekek a szeméttelepeken válogatják ki az értékesíthető, vagy feldolgozható tárgyakat. A körülményekből adódóan a beregszászi 7-es számú általános iskolának olyan alapismereteket is meg kell tanítania a gyerekeknek, amit máshol kisebb korban, otthon, a családban sajátítanak el.

A heti három testnevelés óra az iskolai oktatás különösen fontos eleme. Az órákat eddig a szabadban tartották, nagyon rossz idő esetén pedig egy leromlott állapotú szobába zsúfolódva próbálták átmozgatni a gyerekeket.

Az elmúlt években magyarországi szervezetek és önkormányzatok alkalmi támogatásából az iskolaépület egy-egy helyiségét sikerült felújítani. Idén a Máltai Szeretetszolgálat gondoskodott a tanszercsomagokról, a beregszászi máltai szervezet pedig ösztöndíjat folyósít három tanulónak.

Az iskolában nemrégiben megszűnt a konyha (az ebédet naponta szállítják) és a felszabadult helyiség méreteinél fogva alkalmasnak tűnt egy nem szabványos méretű, de használható tornaszoba kialakítására. A beruházás a Szerencsejáték Zrt. pályázati úton nyert támogatásából valósult meg. Ugyancsak a Szerencsejáték Zrt. segítségével cseréltette le a Máltai Szeretetszolgálat egy rahói nevelőotthon teljes tetejét, amelyet annak idején azbeszt tartalmú hullámpalával borítottak be, ami időközben porladni kezdett, és a rákkeltő por a levegőbe került.