Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Kétszáz számítógép a Takarékbank adományaként

2020-11-27 13:03:00

A Magyar Bankszövetség koordinálásában megvalósuló Jótett Bank – Digitális Gyorsítósáv elnevezésű program keretében kétszáz számítógépet kapott adományba a Takarékbanktól november 26-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Fényterápiás szobát alakítottak ki a gödi Gondviselés Házában

2020-11-25 12:00:00

Fényterápiás szobát alakítottak ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés házában a Samsung SDI támogatásával. A Snoezelen szoba új lehetőségeket nyit a súlyos és halmozottan fogyatékos emberek fejlesztésében. A speciális kialakítású helyiségben végzett terápia javítja a koordinációt, fejleszti az érzelmi biztonságot és csökkenti a hangulatingadozásokat. 

PCR teszteket csomagolnak a Máltai Teaműhely munkatársai

2020-11-24 16:30:00

A koronavírus fertőzöttség diagnosztizálására alkalmas PCR teszteket csomagolnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi műhelyében a megváltozott munkaképességű munkatársak. Az üzem tavasz óta készít mosható szájmaszkokat, október vége óta pedig naponta 1500 darab PCR tesztet csomagolnak. Kovács Bence képriportja.

Mi a különbség az antigén és a PCR teszt között? (letölthető tájékoztató)

2020-11-23 12:04:36

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeiben végzett rendszeres tesztelések során immár antigén tesztet (gyorsteszt) is alkalmaznak. A gyorsteszt rövid idő alatt jelentős mennyiségű vizsgálat elvégzését teszi lehetővé, de az eredmények megbízhatósága néhány százalékkal rosszabb, mint a PCR teszté,  amikor azonban a teszt pozitív eredményt mutat, akkor a vizsgált személy 100 százalék biztonsággal pozitív. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat újabb tájékoztató kiadványa a karitatív szervezet által is alkalmazott teszteket hasonlítja össze.

Sorsukban daluk, dalokban sorsok

2020-11-23 00:00:00

Átváltozás címmel jelent meg Guessous Majda Mária, művésznevén Mesi legújabb lemeze, melyen igaz élettörténeteket, emberi sorsokat mutat be a zene által. A Junior Prima díjas énekesnő dalai rendhagyó alkotási folyamat révén születtek: többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben és a Pető Intézetben készített interjúsorozatokat, melyekből zenésztáraival elkészítették a pozitív változások albumát.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább