Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Éleslátás ajándékba a gyulaji gyerekeknek - GALÉRIA

2020-01-22 18:26:12

Hat óvodás és tizennégy iskolás gyerek kapott ingyenesen új szemüveget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Látás ajándékba programjában január 20-án Gyulajon. A gyerekeket a legmodernebb eszközökkel vizsgálták meg és akinek komolyabb beavatkozásra volt szüksége, szemész orvoshoz irányították. 

Ki legyen az év Győr-Moson-Sopron megyei "Megye önkéntese"? - Jelölési információk

2020-01-22 00:00:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattal közösen ebben az évben is átadja a „Megye önkéntese díj”-at az önkéntes tevékenység elismerésére. A díj jelöltjeire javaslatot tehetnek a megyében működő civil, for- és nonprofit szervezetek, intézmények és önkormányzatok. Alábbiakban a díj felhívását tesszük közzé. A díjra itt lehet jelölést leadni.

A legifjabb életmentők – Diákcsapatokat várnak az Országos Elsősegély-ismereti versenyre

2020-01-21 00:00:00

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ‪elsosegely.hu‬ idén is megrendezi az elsősegélynyújtással kapcsolatos országos versenyt, amelyre általános- és középiskolás tanulók jelentkezését várják február 20-ig.

#nemluxustáska: kampány a rászoruló nőkért 2020-ban is

2020-01-01 16:00:00

Január 2-án újraindul a 2019-ben Legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában Civil Díjat nyert #nemluxustáska kampány. Az év elején egy hónapig országszerte várják a nehéz helyzetben élő nők számára összeállított ajándékcsomagokat. A kampány célja idén is kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot készíteni egy női táskában, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ad át rászoruló lányoknak és nőknek, valamint felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon több ezer olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket. A menstruációs szegénység nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól és szégyenérzetet kelt bennünk. Ezen kíván segíteni a januárban újrainduló #nemluxustáska kampány. 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb száma (2019/4.)

2019-12-30 00:00:00

Megjelent a Máltai Hírek negyedik negyedévi lapszáma. A tartalomból: 

A legmodernebbet a legszegényebbeknek - Szemészeti szűrőbusz indul a legszegényebb településeken élő gyerekekhez. A felírt szemüvegeket a Szeretetszolgálat elkészítteti. 

Mondhatnánk, hogy nem a mi dolgunk - Interjú az E.ON elnök-vezérigazgatójával felelősségvállalásról, elköteleződésről, és arról, miért is kell napelempart a legszegényebb településekre. 

Képriport az első fotótáborról, ahol a gyulaji iskolások megtanulták: a legfontosabb, hogy a lelkünket tegyük láthatóvá a fényképekkel. 

A Máltai Hírek 2019/4. száma letölthető ide kattintva. 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább