Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sziget Tanoda-Tiszabő

Sziget Tanoda-Tiszabő

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sziget Tanodája 2016. nyarán nyitotta meg kapuit Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kunhegyes járásban, a statisztikai adatok alapján legszegényebb magyarországi településen, Tiszabőn. A faluban élők közel fele gyermekkorú, a munkaképes lakosság több mint 60 %-a munkanélküli, a település élő cigány lakosság aránya 95 % feletti, az általános iskolások több mint 92%-a halmozottan hátrányos helyzetű.
A tanoda célja, hogy csökkentse azokat a hátrányokat, egyenlőtlenségeket, amelyek a fentebb leírtakból adódnak, segítse a településen élő hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyeit az oktatás, valamint a későbbi foglalkoztatás területén.
Jelenleg 30 fő tanulót (alsó és felső tagozatosokat) tudunk pályázati keretek (EFOP-3.3.1-15-2015-00599) között segíteni, de rendszeres vendégeink is vannak, akik gyakori résztvevői a nyitott tanodai rendezvényeknek. A vegyes korosztálynak köszönhetően a „nagyok” a „kicsiket” folyamatosan támogatják, így egy sajátos, de nagyon összetartó közösség alakult ki.
A segítségnyújtás a napi tantárgyi fejlesztés és szabadidős tevékenységeken túl szoros együttműködés kialakítását is jelenti a gyermekek családjaival, a település intézményeivel, főként a helyi iskola pedagógusaival és a szociális szakemberekkel.
Tanodánk minden hétköznap nyitva tart 14-18 óra között, de az iskolai szünetek alatt is változatos programokkal várjuk tanulóinkat.

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Egész évben várjuk önkénteseinket a délutáni foglalkozásokra (drámafoglalkozások, Szimfónia program, sportfoglalkozások, tanulássegítés, kertészkedés, kézműveskedés, közös főzés). Nagy élmény mindannyiunk számára egy-egy nyitott tanodai rendezvény vagy tanodán kívüli tevékenység (kirándulások, biciklitúrák, strandolások). Szeretettel várjuk ide is azokat, akik szeretnének közösségünkhöz kapcsolódni.

Sziget Tanoda-Tiszabő
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 5232
Település: Tiszabő
Cím: Kossuth Lajos út 22.
Telefonszám:: 06-30/5747181
Intézményvezető: Tasi Krisztina
E-mail: