A Máltai Szeretetszolgálat a híd szerepét tölti be, mely hídon át azok, akik segíteni szeretnének, elérnek a rászoruló emberekhez – mondta a Cleanme.life humanitárius termék bemutatásakor és a Helpme.life applikáció ismertetésekor a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Győri-Dani Lajos. A máltai vezető hangsúlyozta, azért fogadták el örömmel a Cleanme.life alapítójának, Márkus Zsoltnak a felkérését, mert a vállalkozás munkatársaival együtt dolgozhatták ki a hagyományos támogatási formáktól eltérő új rendszert. A humanitárius termékről szólva elmondta, ez egy hosszú távú kapcsolat jelképe. „Nem kampányszerűen, egy-két hónapig támogatják a munkánkat, hanem terveink szerint évekig. És a lényege, hogy nemcsak a termék árának egy bizonyos részét ajánlják fel a Szeretetszolgálat javára, hanem konkrétan a termék létezése, a marketingje, az emberekhez és természethez való közelítése, a segítés gondolatkörén alapul.” Az ügyvezető azt is kiemelte, hogy a bevezetett humanitárius termék és az applikáció nem a Máltai Szeretetszolgálatnak készült. „Valakinek el kellett kezdeni. A mi programjaink szerepelnek egyelőre a listában, de bízunk benne, hogy hamarosan sok szervezet ügyét lehet majd a Helpme.life applikáción keresztül támogatni.” 

A csomagolásukban is minden korábbinál jelentősen környezetkímélőbb vegyipari-kozmetikai cikkeket kifejlesztő és forgalmazó hazai vállalatcsoport alig néhány év alatt a hazai, magyar tulajdonú vállalkozások top százába emelkedett. Ebben kiemelkedő szerepet játszottak azok a sikeres technológiai innovációk, amelyek lehetővé tették, hogy a fogyasztók által elvárt minőségükből mit sem vesztve, árban is kedvezően kerüljenek a fogyasztókhoz a környezettudatos termékek, és mindezekkel együtt egy új, szünetmentes adományozást is megvalósítsanak értékesítésük során. Egy legújabb fejlesztés, a Helpme.life applikáció pedig már a nagyközönséget is motiválja az adományozásra.

„Évek óta dolgozunk egy olyan korszakalkotó termékcsalád és eköré fonódó többszintű támogatási rendszer kialakításán, amely egyfajta paradigmaváltás, forradalmian új perspektíva az adományozás terén. Így született meg a humanitárius termékcsalád fogalma, amely a karitatív szemléletet beépíti az üzleti modellbe. A Cleanme.life környezettudatos termékei azon túl, hogy biodegradábilisak, azaz gyorsan lebomlanak, a világon elsőként kaptak papírdobozos, „Higipack” csomagolást. A jótékonysági terméken túl megjelent az egyedülálló Helpme.life applikáció, amelyen a magánadományozók több szervezet – legelőször a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - éppen aktuális programját tudják támogatni, ezáltal hosszú távú segítő kezet nyújtva a rászorulóknak” – mesél a kezdeményezésről Márkus Zsolt, a Cleanme.life alapítója.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb keresztény karitatív szervezete, mely országszerte évente több százezer embernek nyújt segítséget. Mindennapos tevékenysége során élelemmel és meleg ruhával gondoskodik a bajba jutott emberekről, szállást ad a fedél nélkülieknek, ügyet intéz az arra képtelenek helyett, és a legfejlettebb technológiák alkalmazásával segíti a legszegényebb családokat a felzárkózásban. Programjai súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat. A máltai szervezet elsőként csatlakozott a Cleanme.life programhoz és gyűjt támogatókat a Helpme.life applikáción keresztül.

„Máltai küldetésünk része, hogy megszólítsuk a társadalmat, hiszen az elmúlt időkben megélt nagy katasztrófák is megmutatták, hogy a segítségnyújtás nem lehet a karitatív szervezetek magánügye. Csak akkor tudunk valóban tenni a bajba jutott emberekért, ha minél többen fontosnak érzik bekapcsolódni a segítő programokba. Az új applikáció a sikerét ezért számunkra elsősorban nem az fogja jelenteni, hogy mennyi pénzadomány gyűlik össze általa, hanem hogy mennyi emberben ébred fel a vágy, hogy odaforduljon a rászorulókhoz. Bízunk benne, hogy sokaknak tudunk így lehetőséget adni a segítségnyújtásra. A mi küldetésünkhöz kellenek a támogatók, kell a társadalom, és közösséget vállalni a rászoruló emberekkel, szolidaritást vállalni a bajban lévőkkel, emberségünknek a lényege. A legerősebbeknek is vannak gyengeségeik, és a leggyengébb vagy legszegényebb embernek is van olyan erőssége, amiből adni tud egy másik embernek, amivel segíteni tud.”

A jótékonysági kezdeményezéshez több ismert ember is csatlakozott, akiknek az életében szintén fontos szerepet tölt be az adományozás – köztük Dobos Evelin színész, Dárdai Blanka énekes, Keleti Andrea táncművész és Till Attila műsorvezető. A vállalatcsoport a Helpme.life adománygyűjtő applikáció létrehozásával segíti elérni a magánadományozókat. Az adománygyűjtő alkalmazás ingyenesen telepíthető a mobiltelefonokra, valamint a vállalatcsoport termékein is szerepel egy QR-kód, amelynek segítségével elérhető az applikáció felülete. A programokat támogatni kívánó vásárlók így egyszerűen adakozhatnak az általuk kiválasztott hazai vagy nemzetközi kezdeményezések javára. A hazai programokra érkező támogatások felhasználását nyomon is lehet majd követni az applikáció felületén, az alkalmazás továbbá képes az adománygyűjtő versenyek kezelésére, és össze van kötve a közösségi média felületekkel is.  A humanitárius termékcsalád modellje és az új applikáció egyaránt újdonságot, hoznak a környezettudatosság és a jótékonyság világába.