A hajléktalan-ellátó intézményekben dolgozó munkatársaink nap mint nap tapasztalják, hogy milyen nagy problémát jelent gondozottjaink számára látásuk romlása és a szemük állapotának megfelelő szemüveg beszerzése.

Bod Krisztina és Kolozsi Réka szakmájukat magas színvonalon végző optometristák, az Árnyas Optika munkatársai felajánlották, hogy díjmentesen megvizsgálják ellátottjainkat és elkészítik számukra a mindennapi életüket megkönnyítő, életminőségüket jelentősen javító szemüvegeket.

A rendkívül alapos vizsgálatokra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményében, a Zombori úti Hajléktalanok Otthonában került sor. A programban elsősorban a Hajléktalanok Otthonának idősebb lakói vettek részt, de mellettük szemüveghez jutottak a terézvárosi és az erzsébetvárosi nappali melegedőkben, valamint a Miklós utcai integrált intézményben ellátott hajléktalan emberek is.

Az Árnyas Optika munkatársai a vizsgálatra szemüvegkereteket is hoztak, hogy a szűrésen résztvevők maguk választhassanak azokból, majd legtöbbjük számára olvasó és távollátó szemüveget is készítettek.

A rászoruló emberek nevében is köszönjük az Árnyas Optika, valamint Bod Krisztina és Kolozsi Réka áldozatkész, nagylelkű segítségét és nagyvonalú támogatását.