Pap Lajos - ahogy a szakmában ismerik “Atya Chef” - a magyar catering konyhák világának elismert szakembere. Atya Chef egyéni stílusáról, kreativitásáról és hatalmas teherbírásáról ismert. Sokáig a Fehér Szarvas konyháján dolgozott, majd később a La Fiesta konyhafőnökeként bontakozott ki. Az elmúlt években Németországban és Franciaországban dolgozott a legkülönfélébb konyhákon. Új kihívásokat itthon a hazai Waldorf Catering csapatában talált.

Pap Lajos azzal ötlettel kereste fel a Máltai Szeretetszolgálatot, hogy összeszervezett egy chefekből, szakácsokból, segítőkből álló csapatot, szerezett egy konyhát, alapanyagokat és lefőztek 1000 adag ételt felhőtlen hangulatban és kiváló minőségben. Dienes Ákos, a Szeretetszolgálat munkatársa, aki korábban Pap Lajos kollégája volt elmondta, Atya Chef a mottója, mely meghatározza egész életét, Gundel Károly egyik alapelve: „El kell telve lennünk a szolgálat eszméjének a magasztosságától s attól a hittől, hogy az emberi életnek legmagasabb értéke az a munka és szolgáltatás, amelyet mások javára végzünk.”  - Atya Chef munkásságát mindig is jó hangulat és parányi őrültség fűszerezte - talán ezért sikerült mindig kiváló csapatot építenie. Aki a keze alatt nevelkedett, szinte kivétel nélkül sokra vitte és viszi a szakmában. Én is szeretettel gondolok a közös munka éveire. Amikor leültünk beszélgetni a kivitelezés lehetőségeiről Chef úr ránk bízta a célcsoport kiválasztását. – hangsúlyozta Dienes Ákos, aki az elkészült ebéd kiosztását szervezte. 

 

 

Az ezer adag sertéspörköltet tarhonyával és savanyúsággal hét máltai intézményben osztották szét a rászoruló embereknek. A legnagyobb mennyiséget - mintegy 500 adagot - a Kelta utcába, a Családok Átmeneti Otthona mellett működő szociális konyhába szállították, ahol az otthonban élő családok mellett több száz környékbeli kisnyugdíjas és hajléktalan ember jutott meleg ételhez. Pátyon a fogyatékkal élő fiatalok és a nevelőszülői hálózat tagjai, a Miklós utcai Szociális Centrumban, valamint a Rákosrendező és a Nyugati Pályaudvar között álló Vonat éjjeli menedékhelyen hajléktalan emberek fogyaszthatták el a szeretettel és örömmel készült fogást.
A szállító eszközöket részben saját forrásból fedezte a Szeretetszolgálat, részben pedig a támogató vállalkozások biztosították.

A képekre kattintva megtekintheti Bakcsy Árpád az akció során készített fotóit

A rászoruló emberek nevében köszönjük a chéfek, szakácsok és támogatók adományát.

• Atya Chef – Pap Lajos – Waldorf Catering
• Hamala József Chef – Waldorf Catering
• Endrédi Zsolt Chef - Art Hotel
• Takács Norbert – Larus Étterem
• Farkas Lőrinc Chef – Izland
• Gyimesi Tamás Sous Chef – Larus Étterem
• Hegedűs Zsolt – Larus Étterem
• Bakcsy Árpád – Gasztrofotós
• Antolik Péter
• Kovács Gergő – Waldorf Catering
• Morzsik Attila
• Kubiczky Szabolcs
• Orsolyák Zoltán
• Lacika Panchy Junior
• Karika Andrea
• Györke Zsolt
• Papné Hegede Judit
• Baráth József István – Waldorf Catering
• Lutas Csaba – Magyar Máltai Szeretetszolgálat
• Lázár Alpár – Magyar Máltai Szeretetszolgálat
• Dienes Ákos – Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Támogatók:
• Orsolyák Zoltán
• Waldorf Catering
• Pápai Húskombinát
• Budapest Party Service
• Gyermelyi Tésztagyár
• Dér Juice
• Larus Étterem
• Szabó Ottó – Alsóörs
• Hanik Tibor – zöldséges
• Antalics Zsolt
• La Fiesta Party Service
• Böjti János
• Tézsla József