3500 önkéntes részvételével zajlott a Spar és Interspar üzletekben a tartós élelmiszergyűjtés december 13. és 18. között. Az Adni öröm! akcióban. Több tízezer ember döntött úgy, hogy saját bevásárlása mellett a rászoruló emberek számára is vesz tartós élelmiszert, készétel konzervet, édességet. Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat kétféle csomagot készít. A közvetlenül fogyasztható termékekből, édességekből, konzervekből, kekszből hajléktalan embereknek és szociális intézmények lakóinak készültek csomagok, míg a lisztet, étolajat, száraztésztát és egyéb adományokat családoknak juttatják el. Az adományok legnagyobb részét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az ország egész területén még karácsony előtt átadták a rászorulóknak.

A 22. Adni Öröm! jótékonysági akció szervezői, a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló családok nevében köszöni az adományokat.

Egy héten át az ország 165 pontján több ezer önkéntes találkozott a jó szándékú emberekkel az üzletek bejáratánál és a pénztárak mögötti asztaloknál.

Tízezrek adakoztak a rászoruló emberek számára

Az áruházakban összegyűlt élelmiszereket az önkénteseink típusonként szétválogatva dobozokban gyűjtötték és minden nap végén elszállították a raktárakba, ahol összeállították a csomagokat. 

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, a csoportok önkéntesei és a Jelenlét program mentorai az ünnepek előtt átadták a rászoruló családoknak, a hajléktalan és az egyedül élő idős embereknek.