Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Bright Social Minds – HUHR/1901/3.1.1/0023

Bright Social Minds – HUHR/1901/3.1.1/0023

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: HUHR/1901/3.1.1/0023

Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Projekt címe (elnevezése): Bright Social Minds -Tapasztalatcsere és tudástranszfer a Magyarország és Horvátország szegregátumaiban végzett szociális munkáról

Megvalósítás helyszíne: Pécs – Magyarország,  Dárda - Horvátország

A támogatás összege: Teljes EU támogatás: 296.551,1 EUR, Magyar Máltai Szeretetszolgálat projektrészének támogatása: 135.040 EUR

A támogatás mértéke (%-ban): 95%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

Konzorciumi partnerek(ek) neve (ha van): Vöröskereszt Dárdai Járási Egyesülete, Dárda Önkormányzat, Djola Falusi Turizmus Egyesület, Indus Völgye Egyesület

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.07.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.12.31.

A projekt támogatója: Interreg V-A HU-HR

 

A projekt egy horvát-magyar partnerségben megvalósuló szakmai kezdeményezés, mely az Interreg V-A HU-HR társfinanszírozásával valósul meg. A partnerséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület vezeti, további résztvevői a horvát oldalról a Vöröskereszt Dárdai Járási Egyesülete, a Dárda Önkormányzat és a Djola Falusi Turizmus Egyesület, magyar oldalról az Indus Völgye Egyesület.

A partnerség célja, hogy a tudás és a tapasztalatok kölcsönös átadása révén egységes szakmai platformot hozzon létre, annak érdekében, hogy segítse a határ magyar és horvát oldalán a szegregátumokban élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi integrációját.

A projektpartnerek között két, globális hátterű civil szervezet játszik vezető szakmai szerepet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiója és a Horvát Vöröskereszt Dárdai Szervezete. Civil szervezetként sokféle intézményi szolgáltatást nyújtunk alapvető feladatok és ellátási szerződések formájában a releváns területeken. A szervezetek egyik fontos célkitűzése a szegregált lakosság élethelyzetének javítása és a társadalmi integráció elősegítése. A Dárdai Önkormányzattal és két további civil szervezettel együttműködve fejlesztjük a szervezeteket és a saját és más civil szervezetek szakembereinek szakmai kompetenciáit, a horvát partnerek további célja, hogy érzékenyítsék az intézményeket, közüzemi cégeket és a munkáltatókat.

A projekt keretében kutatások, elemzések, adatbázisok készülnek, tapasztalatok és jó gyakorlatok cseréjére is sor kerül; ezen túlmenően workshopok, konferenciák kerülnek megszervezésre, gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési koncepció és közös módszertan közös kerül kidolgozásra, valamint megvalósul a szakemberek szakmai továbbképzése workshopok keretében.

A Dárdai Önkormányzat két olyan szegregáció miatt vesz részt a projektben, ahol sürgős beavatkozásra van szükség a többségi roma népesség körében. A magyar oldalon, Pécsett az István akna területe hasonlóképpen érintett.

Közvetlen célcsoportok: a szegregátumokban dolgozó szociális szakemberek és szervezeteik. Közvetett célcsoportok: közszolgáltatók, kapcsolódó civil (roma stb.) szervezetek, közüzemi szolgáltatók, vállalkozások, egyéb munkáltatók.

A projekt összekapcsolja a szociális területen működő autentikus civil szereplőket a baranyai határszakasz két oldalán. A projekt tervezett időtartama 18 hónap, de az együttműködés hosszú távra szól.

A projekt tervezett eredménye a két fél tapasztalatának és tudásának kölcsönös kiegészítése, amely az egységes módszertan alapja. A közös módszertan a minőségbiztosítás, a stratégiai együttműködés alapfeltétele, amely szintén további célja ennek a projektnek.

A projekt összekapcsolható más projektekkel a határ mindkét oldalán, pl. a magyar TOP projektek, pl. a DARDA infrastrukturális projekttel és a HU-CRO B-Light programmal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ajánlati felhívása kommunikációs és rendezvényszervezői feladatok ellátására (kattintással elérhető)

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7621
Település: Pécs
Cím: Janus Pannonius utca 6.
Vezető: Csonkáné Utasi Katalin
E-mail: bright.social.minds@gmail.com

Máltai Szeretetszolgálat

Letölthető dokumentumok

Ajánlati felhívás 2020.08.31.