Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

A demencia már 300 ezer embert érint Magyarországon - A Jószívű Testépítők Akcióban kampány a mozgás fontosságát hirdeti

2024-05-03 12:36:53

Több mint száz, idősotthonban lakó ember tornázott együtt testépítő sportolókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthonában, Salgótarjánban.  A mozgás napja alkalmából, kifejezetten szépkorúak számára szervezett sportnapon folytatódott a Scitec Nutrition és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kampánya, mely a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az időskorúak életminőségének javítása érdekében, - különös tekintettel a demenciában szenvedőkre. A szellemi képességek kóros mértékű elvesztésével járó betegségben Európában több mint 7 millióan érintettek. Az eseményt az étrendkiegészítőket gyártó és forgalmazó nemzetközi nagyvállalat közel 7 millió forinttal, vitaminkészítményekkel, mozgást támogató oktatóvideóval és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta.

 

Kosárkák szeretetfonással – fejlesztő foglalkoztatás indult a nagykanizsai Fogadóban

2024-05-03 12:16:25

Március elsejétől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának kehidakustányi, zalaapáti, keszthelyi, ivánci és csákánydoroszlói intézményeihez csatlakozva fejlesztő foglalkoztatás indult a nagykanizsai Fogadó Szenvedélybetegek Integrált Intézményében is. A kosárfonás foglalkoztatás keretein belül jelenleg négy ellátott vállal munkavégzést, az alkotómunka egyszerre ad örömet, megnyugvást, kikapcsolódást, stresszoldást, továbbá hasznos tevékenységet biztosít a mindennapok során, valamint elősegíti a munka világába való reintegrációt is.

Együtt erősebbek lehetünk – katolikus intézményfenntartók alapítottak közös fórumot

2024-04-30 13:16:29

„Ideje volt lehetőséget adni a katolikus intézményfenntartóknak, hogy megismerjék egymás munkáját és közösen készülhessenek fel az előttük álló kihívásokra ” – hangzott el április 30-án azon a sajtótájékoztatón, amelyen három, egyenként is meghatározó katolikus ellátó szervezet együttműködését jelentették be.

 

A Máltai Szeretetszolgálat veszi át a Tolnai Idősek Otthona fenntartását

2024-04-30 08:23:24

A Tolna belvárosi részén található, 42 férőhelyes idősotthon várhatóan július elsejétől kerül a Máltai Szeretetszolgálat Dél- dunántúli Régiójának gondoskodása alá.

A Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterével találkozott Sulyok Tamás köztársasági elnök

2024-04-27 11:37:06

A Magyar Katolikus Püspöki Kar által Ferenc pápa magyarországi látogatásának egyéves évfordulója alkalmából szervezett Nemzeti Zarándoklat keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök is Rómába utazott. A pápai magánkihallgatást követően április 26-án Fra' John Dunlap, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymestere is fogadta a magyar államfőt.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább