Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Máltai Hírek 2017/2. szám

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-06-21 00:00:00

Máltai Hírek 2017/2. szám

Megjelent a Máltai Hírek júniusi száma, mely itt olvasható.

Máltai Hírek 2017/1. szám

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-04-03 00:00:00

Máltai Hírek 2017/1. szám

Megjelent a Máltai Hírek legújabb száma címlapon az Együttérzés szobrával, melynek budapesti elhelyezésére gyűjtést hirdetett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A fogyatékkal élő gyerekeket nevelő Szűcs Edit és Weeber Tiborné, a máltai nevelőszülői hálózat tagjai kapták 2016-ban a KézenFogva nevelőszülői díjat - ismerjék meg a két elkötelezett máltai nevelőszülőt, akik fogyatékkal élő és beteg gyermekeknek nyújtanak szerető családi otthont. A márciusi lapszámban olvashatnak a Máltai Lovagrend megújulásáról, a hajléktalan embereket segítő összefogásról, a siófoki máltai intézményekről és megismerhetik Szent László király életét.

A tarnabodi Elektronikai Bontóüzem első 10 éve

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-08 00:00:00

A tarnabodi Elektronikai Bontóüzem első 10 éve

Az elektronikai bontóüzem különleges kihívás volt mindannyiunk életében, és a puszta tény, hogy sikerült megnyitni, óriási büszkeséggel töltött el mindenkit. Ennél talán csak arra vagyunk büszkébbek, hogy tíz év után az üzem ma is megvan, és működik. A céltalansággal együtt járó nyomor mára szegénységgé enyhült, olyan szegénységgé, amiben az embereknek céljaik vannak, és megpróbálnak tenni valamit a boldogulásukért. A tarnabodi utcakép legfontosabb látnivalója a munkába induló emberek képe. Ezt a látványt évtizedeken át nélkülözte a település. Az elektronikai bontóüzemnek köszönhetően ma már ez a természetes. Tarnabod elindult…

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

A szenvedélybetegség kimondható

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-24 00:00:00

A Kimondható.?! füzetek tizedik része a szenvedélybeteg szülők gyermekeiről és gyermekeinek szól

A szenvedélybetegségnek sok arca van. Ahogy a gyógyulásnak és megelőzésnek is. „Drogfüggő vagyok.” „Alkoholista vagyok.” Kimondható az igazság? 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának hiánypótló tízrészes kiadványsorozata kimondja a mindeddig kimondatlant, és a sokszor kimondhatatlant. A Kimondható.?! füzetek a szenvedélybetegség és kezelés témaköreiben egyszerre szólnak a függéstől szenvedő embereknek, gyermekeiknek, házastársaiknak, segítő szakembereknek, tanároknak és szülőknek. Kimondják a valóságot az alkoholizmusról, feltárják a drogfüggőség gyökereit, rávilágítanak a játék- és internetfüggőség mibenlétére, de szólnak a józanság boldogságáról is, és arról, mennyit szenved egy gyermek, ha szenvedélybeteg szülő neveli. A sorozat nem keres bűnösöket, nem hibáztat, nem kárhoztat. Őszintén ír a visszaesésről és fájón valóságosan villantja fel a függő szülők gyermekeinek érzéseit.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának kiadványai letölthetők:

1. Alkoholprobléma? – Kimondható

2. Drogprobléma? – Kimondható

3. A szenvedélybetegség kimondható – Lerajzolható, lefesthető, leírható – vallomások fiatal függőktől és szenvedélybetegek gyermekeitől

4. Játékszenvedély? – Kimondható

5. Internetfüggőség? – Kimondható

6. A visszaesés és megelőzése

7. A józanság boldogsága

8. Az egészséges nevelés

9. Hogyan védhetem meg? – Tanácsok ahhoz, hogy ne a szenvedély uralkodjon, hanem a szenvedélyen uralkodjanak

10. Elfeledett gyermekek családi titkai – Ki törődik az alkoholbeteg szülők gyermekeivel?

 

„A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled! Mert nincs rajtad kívül. Benned van!” – idézi Szepesi Máriát a kiadványsorozat szerkesztője Frankó András, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának vezető szakembere. A változáshoz vezető úton segítséget nyújtanak a Szeretetszolgálat szenvedélybeteg embereket ellátó intézményei:

Színestér Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása

Fogadó Támogató Szolgálat és Szenvedélybeteg Segítő Központ – Gödöllő 

Fogadó Pszichoszociális Szolgálat

Fogadó Pszichoszociális Szolgálat - Csap utca, Budapest

Gondviselés Háza - Fogadó Pszichoszociális Szolgálat – Esztergom

Gondviselés Háza Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat

Gondviselés Háza „FOGADÓ” Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása

Szenvedélybetegek Nappali Intézménye – Fehérgyarmat

 

A Kimondható.?! füzetek elérhetőek a www.kimondhato.hu oldalon, igényelhetőek a Szeretetszolgálat Kék Golyó utcai Fogadó Intézetében, valamint megrendelhetők a hirek@maltai.hu címen.

A szenvedélybetegség kimondható.
 

Megjelent a Máltai Hírek decemberi száma

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-18 00:00:00

Megjelent a Máltai Hírek decemberi száma

Ferenc pápa meghívására hajléktalan embereket kísért róma zarándokútra  Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a találkozásról helyszíni riportban számol be a lap decemeri száma. Csuja Imre színművész az elutasíthatatlan kérésekről, az ismerős hajléktalan emberekről és a népszerűségével járó kötelezettségeiről mesélt interjújában, Pál Feri atya pedig a nagyratörő segítő címmel foglalta össze gondolatait a szociális munkások szerepéről.