Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Az összetartozás ajándékait vittük el Csángóföldre

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-08 00:00:00

Az összetartozás ajándékait vittük el Csángóföldre

2017 februárjának első hétvégéjén a Szent László Társulat a Magyar Mátlai Szeretetszolgálattal közösen juttatta el az "Összetartozásunk ajándékait" Csángóföldre, Újrekecsinbe/Dumbravénbe, Külsőrekecsinbe, Pokolpatakra és Somoskára, moldvai magyar családok és moldvai magyar iskolások részére.

A Szent László Társulat így ír az ajándékok átadásáról Facebook oldalán:

Hálásan köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat közreműködését! Köszönjük, hogy olyan jó szándékú és becsületes segítőkkel működhettünk együtt, mint a Máltai Szeretetszolgálat kollégái vagy a Cifra Műhely Egyesület tagjai. Örülünk, hogy részt vehettünk a Gyurka Valiék családjához eljutó adományok kijutásában és gyarapíthattuk azt! Bízunk benne, hogy sikerül hozzájárulni a moldvaiak magyar nyelvtudásának és magyarság tudatának erősítgetéséhez!

A Galéria megtekintéséhez, kattintson az alábbi képre: 

Farsang Komáromban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-03 00:00:00

A jelmezesek nemcsak beöltöztek, de produkciókkal is készültek a mulatságra

Február 3-án tartották farsangi mulatságukat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottjai és a munkatársai. A rendezvényről Szalai Gabriella intézményvezető írt beszámolót. 

A dolgozókon és a fiatalokon kívül megtiszteltek jelenlétükkel állandó segítő önkénteseink – Baglyas Zsuzsanna és Hörömpöli Erzsébet is és a Csoportunk vezetője, Horváth István is. Idén a jelmezesek felvonulása mellett sok énekes és táncos produkció is szerepelt. A farsangi mulatságot Simon Nikoletta nyitotta meg kedves versével.
Jelen voltak a részeg tengerészek, zenekarok, énekesek, Helló Kitti, egy vidéki lány (Eszményi Viktória), jósnő, Gésa, kígyóbűvölő, gazduram, a betyár, Láva lány, Gagyi mami, túró rudi, romalány, macskák,a bohóc, a nagyanyóka, aki köt az unokájának, madárijesztő, a béka királylány, menyasszony és vőlegény, a varázslatos varázsló, valamint az Apostol együttes énekese, - és nem utolsó sorban a munkatársakból alakult tánccsoport, mely a vénasszonyok tánca produkciót adták elő!
A fergeteges bemutatók és a sütizés után jöhetett a tánc, amit már mindenki nagyon várt. Jó volt látni a sok-sok boldog arcot. Nagyon köszönöm a munkatársak odaadó segítését és közreműködését!

Jótékonysági célért báloztak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-26 00:00:00

Százharminc bálozó támogatta a Szeretetszolgálat helyi csoportjának tevékenységét

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében a Jótékonysági Városi Bált, amelynek bevételét ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének ajánlotta fel az önkormányzat. 

A rendezvényen 130, a jótékonysági célt támogató vendég vett részt. Az est folyamán felléptek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei Kis-Fekete Vilmos vezényletével, valamint Aranyosi Péter, a Dumaszínház Társulat tagja. A Kiskunfélegyházi Csoport a jótékonysági bál bevételét a rászoruló emberek és családok támogatására fordítja. 

Babatápszert adományozott és új együttműködést kötött a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-25 00:00:00

Babatápszert adományozott és új együttműködést kötött a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

90 doboz babtápszert kapott adományba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja, melyet nagycsaládosok között osztottak szét az Egyesített Népjóléti Intézettel közösen. 

Január 24-én adták át a makói családoknak azt a 90 doboz babatápszert, melyet a makói csoport az országos központból kapott. Kómár Mátyás a csoport vezetője elmondta, minden társadalmi rétegen megpróbálnak segíteni, és kiemelkedő helyen vannak a nagycsaládok, akiknek rendszeresen juttatnak adományokat. 

Az adományok szétosztásában az Egyesített Népjóléti Intézet is közreműködött. A hivatalon belül működik a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, mely kiválasztotta azokat a családokat, amelyek 6-36 hónapos korosztályú gyerekeket nevelnek. Ők kapták az adományokat. A Szeretetszolgálat makói csoportja és az ENI első alkalommal működött együtt ilyen szorosan - mondta Tóthné Balázs Andrea az intézet vezetője. "Nagyon örülök, hogy megkerestek bennünket, s remélem, mostantól eredményes lesz ez az együttműködés." - tette hozzá. 

A Makói Híradó riportja: 

{video_embed}

Tűzifát kaptak rászoruló családok

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-20 00:00:00

Hat család kapott a tűzifa adományból

Hat családnak vitt tűzifa adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. Ternay Edit, az EdaStyle.hu tulajdonosa kereste meg a Szeretetszolgálat vezetőit azzal a kéréssel, hogy az általa felajánlott hat köbméter fát olyan sokgyermekes családoknak juttassák el, ahol a hideg időben fogytán van a tüzelő. 

Maros Beáta csoportvezető elmondta: amikor személyesen is felkereste a kiválasztott családokat, mindenhol nagy örömmel fogadták, és több helyen is jelezték, hogy az utolsó láda tűzifát használják el, ezért nagyon szerencsének érzik magukat a választás miatt.
Ternay Edit, a felajánló cég vezetője azt mondta, már cége alapításakor megfogadta, hogy amint sikereket ér el, és lehetőségem nyílik mások támogatására, azonnal élni is fog a lehetőséggel. Mivel a 2016-os évet sikeresen zárta, megragadta az alkalmat, hogy egy-egy kaloda tűzifával támogasson hat, kiskorú gyermekeket nevelő családot. – Bízom benne hogy jövőre még többet, és még több családnak tudunk segíteni. Köszönöm a Máltai Szeretetszolgálat bajai csapatának a közreműködést. Aki pedig segíteni szeretne, javaslom, szintén forduljon a szeretetszolgálat munkatársaihoz, mert így biztos lehet benne, hogy jó helyre kerülnek az adományok – mondta a felajánló.
A tűzifát január 20-án, pénteken szállították ki a kedvezményezett családoknak.