„A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége 1928 óta tevékenykedik az Önök országában, és büszkén mondhatom, hogy a Magyar  Máltai Szeretetszolgálat által végzett humanitárius tevékenységek köre ma már lenyűgöző. Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem a Rend legmélyebb háláját azért a nagylelkű támogatásért, amelyet a magyar hatóságok folyamatosan nyújtanak a Szövetségnek és a Szeretetszolgálatnak” - mondta a Nagymester a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesteri palotájában folytatott megbeszélésen.

Sulyok Tamás államfő méltatta a Máltai Lovagrend által a világ több mint 120 országában végzett munkát, különösen Magyarországon, ahol a  Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb szociális intézmény az országban, amely naponta átlagosan 13 ezer embernek nyújt segítséget közel 150 intézményben.

Az 1990-ben felújított diplomáciai kapcsolatok felélesztették a régóta fennálló kapcsolatokat, melyek kiváló állapotáról tanúskodik az évek során számos hivatalos látogatás, postai és együttműködési megállapodások aláírása, valamint a humanitárius területen folytatott széleskörű és sikeres együttműködés. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat különösen aktívan vett részt az ukrán menekültek támogatásában, és eddig több mint 52.000 Ukrajnából menekülő embernek nyújtott segítséget.

„Magyarország és a Máltai Lovagrend közötti megértés és kiváló együttműködés nagyon mélyen gyökerezik. A Rend megbízható partner, különösen a rászorulók szolgálatában. Az évek során mindvégig hű maradt küldetéséhez” - mondta a köztársasági elnök.

A találkozó végén Sulyok Tamás magyarországi látogatásra invitálta a Nagymestert, aki tisztelettel elfogadta azt – adta hírül az MTI a Sándor-palota tájékoztatása nyomán.

 

(forrás: mmlsz.hu, MTI)