A program ebben az évben a 100 tagú cigányzenekar felejthetetlen koncertjével kezdődött. Mivel a rendezvény a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt. Az oda-vissza út is nagy élményt nyújtott, mert a színház hajóját vettük igénybe.

Minden évben szervezünk egy vidéki nagy kirándulást, idén Veszprémbe, Herendre és a Balatonra esett a választásunk. Veszprémben meglátogattuk a Szent Mihály Székesegyházat. Onnét Herendre utaztunk, ahol ebéd után a Múzeumba mentünk. Hazafelé Balatonfüreden, a Tagore sétányon fagylaltoztunk.

Visszatérő program a Hagyományok Házában megtekinthető program sorozat, melyre évente 3 alkalmas bérletet vásárolunk, így több lakót is el tudunk vinni a csodálatos kulturális központba, a Magyar Állami Népi Együttes ámultba ejtő táncelőadásaira.  

Szeptember végén az Operettszínházban megtekintettük a Mária főhadnagy című, Huszka Jenő által szerzett nagyoperettet.    

Az otthonban élő, nehezen mobilizálható lakóink számára is vidám és kiemelkedő ünnep az Idősek Világnapja, ahol hagyományosan az intézmény vezetője látja vendégül az időseket.

karácsonyi készület első kedves epizódja az adventi koszorúkészítés, ahol finom illatokkal, karácsonyi anyagokkal kézműves foglalkozás keretében indul az adventi időszak.  

Ebben az évben, a jó időnek köszönhetően még be tudtunk iktatni egy tatai kirándulást is.

A csodálatosan felújított Eszterházy kastélyt tekintettük meg.

József Attila Színházba személyesen is eljutottunk, és megnéztük a Made in Hungária című darabot, ugyanakkor a színház művészei kétszer is eljöttek lakóinkhoz egy-egy színvonalas, maradandó élményt nyújtó előadással.

Néhány nappal karácsony előtt igazán élvezetes koncerttel örvendeztette meg lakóinkat Botos Veronika, az Operaház szólóbrácsása és Molnárné Vida Mónika Ruth zongoraművész.

 

A Budavári Önkormányzat támogatásával évről évre nagyszerű, izgalmas és sok újdonságot tartalmazó programokkal tudjuk az idősek életét vidámabbá és gazdagabbá tenni. Köszönjük támogatásukat!