Az adatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kizárólag saját marketing célból, valamint a saját hírlevélre való feliratkozás céljából használhatja, ennek érdekében adatszolgáltató hozzájárul, hogy részére a fent megadott elérhetőségek bármelyikére marketing célú kiadvány, hírlevél küldhető. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az adatokat célhoz kötötten kezeli, kizárólag olyan személyes adatot kezel, amelynek rögzítése szükséges, alkalmas és elengedhetetlen a fenti célokhoz, a személyes adatot csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. Az adatokat a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület határozatlan ideig kezeli.

Az adatszolgáltatás önkéntes.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a tudomására jutott személyes adatok feldolgozása és kezelése során maradéktalanul betartja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseit, és az interneten keresztül megadott valamennyi személyes adatot ugyanolyan biztonsági fokú védelemmel kezeli, mint az egyéb úton rendelkezésére bocsátott adatokat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a tudomására jutott személyes adatokat védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából eredő hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület szavatolja, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartásával történik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület bármikor lehetőséget biztosít az adatszolgáltatónak arra, hogy tájékoztatást kérjen személyes adatai kezeléséről, és kérheti a saját adatai törlését. Az adatszolgáltató bármikor tiltakozhat az adatok kezelése ellen, jogában áll adatai helyesbítését, kezelésének – kötelező adatkezelés körét kivéve – törlését és zárolását, valamint a jövőbeni reklámküldés megtiltását kérni írásban a 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58-60. címre küldött levél formájában vagy elektronikus úton az dminfo@maltai.hu címre küldött e-mailben. A visszavonó nyilatkozatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és az adatfeldolgozó öt munkanapon belül dolgozza fel.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) lehet élni vagy bírósághoz fordulni.