Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A Nyíregyházi Csoport közgyűlése

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-03-15 00:00:00

A Nyíregyházi Csoport közgyűlése

2018.03.14. MMSz közgyűlés Nyíregyházán

Gyere tavasz! - Rajzpályázat a Kelta Utcai Családok Átmeneti Otthonában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-03-07 19:00:00

Gyere tavasz! - Rajzpályázat a Kelta Utcai Családok Átmeneti Otthonában

"Alig győztük várni a jó időt, hát idevarázsoltuk a színeket, virágokat, énekes madarakat. A varázslat sikerült; a gyerekek arcán már kisütött a nap." Ezt üzenik a Kelta utcai Családok Átmeneti Otthonából. 

A gyerekek nagy örömmel rajzoltak tavaszt hívogató alkotásokat. A pályázók közül mindenkit édes elismerésben részesült. Kekszet, csokit, déességet kaptak, és megérkezett a napsütés is. 

Rendkívüli takaró, meleg ruha gyűjtése Nyíregyházán!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-03-06 00:00:00

Kicsit több figyelem életet menthet !

A tartós havazást ígérő hideg éjszakák előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda a környezetére, vegye észre a földön fekvő, a fűtetlen épületekben éjszakázó embereket. Fagypont alatt és csapadékos időben egy kicsit több figyelem ugyanis életmentő lehet.
A földön fekvő, a csupasz betonon ülő vagy az átázott ruhájú emberek gyorsan kihűlhetnek. Árulkodó jel lehet, ha valaki hosszú időn át mozdulatlanul ül, vagy fekszik. Ha ilyen emberre találkozunk, bátran menjünk oda hozzá és kérdezzük meg, tehetünk-e valamit érte, van-e szüksége segítségre. Ha az illető nem tud válaszolni, hívjuk a hajléktalan ellátó diszpécserszolgálatot – vagy a 112-es segélyhívót. Pontosan adjuk meg a helyszínt, és részletesen írjuk le, miért kérünk segítséget.Ne felejtsük el, hogy nemcsak az utcán élők lehetnek veszélyben. A téli tragédiák nagy része fűtetlen lakásokban történik, ezek megelőzése közös felelősségünk. A nagy hidegben bármilyen szokatlan jelenség árulkodó lehet. Bajt jelenthet, ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve maradt a villany, ha nem látjuk a megszokott időben a szomszédot. Ne habozzunk becsengetni hozzá és szükség esetén azonnal hívjunk a segítséget. Segíteni lehet Nyíregyházán: Meleg ruha, csizma, takaró felajánlásaival ,amit  várunk krízisirodánkba .Címünk:Nyíregyház Arany János út 7. Tel: 20/310 36 23 Köszönettel, MMSz. önkéntesei