Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Imanap a világ éhezőiért

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-24 00:00:00

Minden gyermeknek joga van a méltósághoz (Fotó: Egry Dóra)

Hamvazószerda előtti vasárnap az Egyház a világ éhezőiért imádkozik. A Szuverén Máltai Lovagrend segélyszervezetei világszerte nap mint nap éhező emberek ezreit látják el élelemmel, hogy ezáltal visszaadják emberi méltóságukat. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente több ezer hajléktalan ember számára oszt meleg ételt és szociális konyháiban naponta csaknem ezer nélkülöző embert lát vendégül. Gyermekprogramjaiban a Szeretetszolgálat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekeknek legyen mit fogyasztaniuk a foglalkozások után, hiszen sok fiatalnak az iskolán kívüli időben ez az egyetlen lehetősége az étkezésre. A rászoruló idős emberek, nagycsaládosok és fogyatékkal élő emberek számára több ezer tartós élelmiszer csomagot állít össze minden karácsonykor az Adni Öröm akcióban összegyűlt adományokból.

Amennyiben Ön is támogatni szeretné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nélkülöző emberekért végzett szolgálatát, keresse fel weboldalunkat: www.maltai.hu/adomanyok

A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi segélyszervezete, a Mateser International a világ számos országában gondoskodik az éhező emberekről. Az évek óta tartó háborúk és a hónapok óta pusztító aszály következményeitől szenvedő Szomáliában, Nigériában, Jemenben és Dél-Szudánban közel másfélmillió gyermek éhezik. A máltai segélyszervezet Dél-Szudánban iskolai étkeztetési programot indított annak érdekében, hogy megelőzzék a kisiskolás kori alultápláltságot. Kenya északi részén 2500 család számára juttat rendszeresen ételcsomagokat a Malteser International, ahol az egyébként családokat eltartó állattartást is ellehetetlenítette a szárazság. „A krízis csendben, de folyamatosan növekszik Afrikában a közel-keleti konfliktus árnyékában, az egyre növekvő aszály nemcsak a megélhetést lehetetleníti el, de életeket is veszélyeztet. Az itt élő embereknek sürgős segítségre van szükségük, mert éheznek.” – mondta Roland Hansen a Malteser International Afrikáért felelős vezetője. Az élelmiszer segély mellett a máltai szervezet egészségügyi képzéseket tart, higiéniai alapismereteket oktat, gazdálkodásra tanít Afrika és Ázsia több országában, és segítséget nyújt a Közel-Keleten és Dél-Amerika számos pontján.

A Malteser International tevékenységéről itt olvashat: https://www.malteser-international.org/

 

Az összetartozás ajándékait vittük el Csángóföldre

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-08 00:00:00

Az összetartozás ajándékait vittük el Csángóföldre

2017 februárjának első hétvégéjén a Szent László Társulat a Magyar Mátlai Szeretetszolgálattal közösen juttatta el az "Összetartozásunk ajándékait" Csángóföldre, Újrekecsinbe/Dumbravénbe, Külsőrekecsinbe, Pokolpatakra és Somoskára, moldvai magyar családok és moldvai magyar iskolások részére.

A Szent László Társulat így ír az ajándékok átadásáról Facebook oldalán:

Hálásan köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat közreműködését! Köszönjük, hogy olyan jó szándékú és becsületes segítőkkel működhettünk együtt, mint a Máltai Szeretetszolgálat kollégái vagy a Cifra Műhely Egyesület tagjai. Örülünk, hogy részt vehettünk a Gyurka Valiék családjához eljutó adományok kijutásában és gyarapíthattuk azt! Bízunk benne, hogy sikerül hozzájárulni a moldvaiak magyar nyelvtudásának és magyarság tudatának erősítgetéséhez!

A Galéria megtekintéséhez, kattintson az alábbi képre: 

Farsang Komáromban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-02-03 00:00:00

A jelmezesek nemcsak beöltöztek, de produkciókkal is készültek a mulatságra

Február 3-án tartották farsangi mulatságukat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottjai és a munkatársai. A rendezvényről Szalai Gabriella intézményvezető írt beszámolót. 

A dolgozókon és a fiatalokon kívül megtiszteltek jelenlétükkel állandó segítő önkénteseink – Baglyas Zsuzsanna és Hörömpöli Erzsébet is és a Csoportunk vezetője, Horváth István is. Idén a jelmezesek felvonulása mellett sok énekes és táncos produkció is szerepelt. A farsangi mulatságot Simon Nikoletta nyitotta meg kedves versével.
Jelen voltak a részeg tengerészek, zenekarok, énekesek, Helló Kitti, egy vidéki lány (Eszményi Viktória), jósnő, Gésa, kígyóbűvölő, gazduram, a betyár, Láva lány, Gagyi mami, túró rudi, romalány, macskák,a bohóc, a nagyanyóka, aki köt az unokájának, madárijesztő, a béka királylány, menyasszony és vőlegény, a varázslatos varázsló, valamint az Apostol együttes énekese, - és nem utolsó sorban a munkatársakból alakult tánccsoport, mely a vénasszonyok tánca produkciót adták elő!
A fergeteges bemutatók és a sütizés után jöhetett a tánc, amit már mindenki nagyon várt. Jó volt látni a sok-sok boldog arcot. Nagyon köszönöm a munkatársak odaadó segítését és közreműködését!