Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Jótékonysági célért báloztak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-26 00:00:00

Százharminc bálozó támogatta a Szeretetszolgálat helyi csoportjának tevékenységét

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében a Jótékonysági Városi Bált, amelynek bevételét ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének ajánlotta fel az önkormányzat. 

A rendezvényen 130, a jótékonysági célt támogató vendég vett részt. Az est folyamán felléptek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei Kis-Fekete Vilmos vezényletével, valamint Aranyosi Péter, a Dumaszínház Társulat tagja. A Kiskunfélegyházi Csoport a jótékonysági bál bevételét a rászoruló emberek és családok támogatására fordítja. 

Babatápszert adományozott és új együttműködést kötött a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-25 00:00:00

Babatápszert adományozott és új együttműködést kötött a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

90 doboz babtápszert kapott adományba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja, melyet nagycsaládosok között osztottak szét az Egyesített Népjóléti Intézettel közösen. 

Január 24-én adták át a makói családoknak azt a 90 doboz babatápszert, melyet a makói csoport az országos központból kapott. Kómár Mátyás a csoport vezetője elmondta, minden társadalmi rétegen megpróbálnak segíteni, és kiemelkedő helyen vannak a nagycsaládok, akiknek rendszeresen juttatnak adományokat. 

Az adományok szétosztásában az Egyesített Népjóléti Intézet is közreműködött. A hivatalon belül működik a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, mely kiválasztotta azokat a családokat, amelyek 6-36 hónapos korosztályú gyerekeket nevelnek. Ők kapták az adományokat. A Szeretetszolgálat makói csoportja és az ENI első alkalommal működött együtt ilyen szorosan - mondta Tóthné Balázs Andrea az intézet vezetője. "Nagyon örülök, hogy megkerestek bennünket, s remélem, mostantól eredményes lesz ez az együttműködés." - tette hozzá. 

A Makói Híradó riportja: 

{video_embed}

Tűzifát kaptak rászoruló családok

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-20 00:00:00

Hat család kapott a tűzifa adományból

Hat családnak vitt tűzifa adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. Ternay Edit, az EdaStyle.hu tulajdonosa kereste meg a Szeretetszolgálat vezetőit azzal a kéréssel, hogy az általa felajánlott hat köbméter fát olyan sokgyermekes családoknak juttassák el, ahol a hideg időben fogytán van a tüzelő. 

Maros Beáta csoportvezető elmondta: amikor személyesen is felkereste a kiválasztott családokat, mindenhol nagy örömmel fogadták, és több helyen is jelezték, hogy az utolsó láda tűzifát használják el, ezért nagyon szerencsének érzik magukat a választás miatt.
Ternay Edit, a felajánló cég vezetője azt mondta, már cége alapításakor megfogadta, hogy amint sikereket ér el, és lehetőségem nyílik mások támogatására, azonnal élni is fog a lehetőséggel. Mivel a 2016-os évet sikeresen zárta, megragadta az alkalmat, hogy egy-egy kaloda tűzifával támogasson hat, kiskorú gyermekeket nevelő családot. – Bízom benne hogy jövőre még többet, és még több családnak tudunk segíteni. Köszönöm a Máltai Szeretetszolgálat bajai csapatának a közreműködést. Aki pedig segíteni szeretne, javaslom, szintén forduljon a szeretetszolgálat munkatársaihoz, mert így biztos lehet benne, hogy jó helyre kerülnek az adományok – mondta a felajánló.
A tűzifát január 20-án, pénteken szállították ki a kedvezményezett családoknak.

Jótékonysági ételosztás Árpádházi Szent Margit napján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-18 00:00:00

Háromszáz adag meleg ételt osztott ki a Szeretetszolgálat Bajai Csoportja

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai számos módon gondoskodnak a rászoruló emberekről. A Bajai Csoport melegétellel látta vendégül a hajléktalan embereket, amiről az önkéntesek vezetője küldött rövig beszámolót. 

Baján a Belvárosi Közösségi Házban az idei második melegétel-osztáson bácskai rizseshús várta a nehéz helyzetben élőket január 18-án.

A felajánlást ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja tette, ők is osztották ki a szokásos háromszáz adag ételt, amelyet a Sugó Pékség mákos és diós kaláccsal, valamint almával, a Baja Marketing Kft. pedig meleg teával egészített ki.

Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportvezetője köszöntőjében elmondta: fontosnak tartják, hogy a téli ünnepek elmúltával is gondoljanak azokra, akik asztalára nem jut minden nap meleg étel. Ugyanakkor a megjelentek figyelmébe ajánlotta a Szeretetszolgálat szociális ruharaktárát, ahol ingyen juthatnak meleg ruhákhoz a rászorulók.

Az asztali áldást Fekete Szabolcs esperes-plébános, a csoport lelki vezetője mondta. Kiemelte: január hónapban a római katolikus egyház két szeretetszolgálata is részt vesz a melegétel-osztásban. Jelen alkalom pedig azért is különleges, mivel január 18-a Árpádházi Szent Margit napja: a magyar királylány a hazáért és a nemzetért való elköteleződés és hitvalló szolgálat jelképe. Közbenjárását kérve az esperes papi áldásban is részesítette az egybegyűlteket.

Az ebéd kiosztásában Csubákné Besesek Andrea alpolgármester is segített, kifejezve örömét, hogy az egyre bővülő támogatói kör segítségével a teljes téli időszak alatt tudnak gondolni a rászorulókra.

Léleketető

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-09 00:00:00

A kultúra mindenkié - A Kaláka együttes koncertje a felújított játszószobában

A Kerekítsd fel! "A kultúra mindenkié" programjában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a jegy.hu együttműködésének köszönöhetően több ezer rászoruló családot, idős embert, fogyatékkal élő fiatalt és hajléktalan embert vitt el színházba, koncertre, kiállításra vagy szervezett számukra intézményen belül kulturális programot. A Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek a Kaláka együttes koncertjét élvezhették. Az estéről az intézmény munkatársa írt összefoglalót. 

Próbára tesz minket a tél. Egy januári estén mégis kimelegedtünk itt a Kelta Utcai Családok Átmeneti Otthonában. A Kaláka Trió fürdetett minket zenében: a „Kerekítsd fel!” pályázat jóvoltából hozták el nekünk Kányádi, Petőfi, Weöres énekelt verseivel a szépséget. Kipirosodtak az arcok és csillogni kezdtek a gyerekszemek - jóllakott a lelkünk dallal. Remélem, kitart tavaszig!

Tokai Márta