Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Karácsonyi ünnepség a Terézvárosi Nappali Melegedőben

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-23 00:00:00

Tizenhat résztvevővel zajlott a karácsonyi bajnokság

Rendhagyó módon ünnepelták a karácsonyt a Terézvárosi Nappali Melegedőben. A pályázati forrásból megvalósított programról az intézmény vezetője küldött beszámolót.

Az intézményben 2016. december 21 és 22-én rendhagyó módon sakkversennyel egybekötött karácsonyi ünnepséget rendeztünk. A kétnapos rendezvényen összesen 16-an vettek részt. A színvonalas mérkőzések mellett igyekezetük az ünnep hangulatát is megragadni a közös intézmény- és fadíszítéssel, a közös ebéddel és a legvégén a karácsonyi csomagok osztásával. Úgy gondolom, hogy egy nagyon tartalmas és élményekben gazdag két napon vagyunk túl. Ezt erősíti meg a résztvevők visszajelzései is. Az ebédet (a babgulyás alapanyagát, a bejglit), az üdítőket, a fát, a terítéket a Terézvárosi Önkormányzatnál nyert pályázatunkból finanszíroztuk. Szeretnénk a jövőben is hasonló programokra pályázni.

Forod István

intézményvezető

Új adományozói kapcsolat épül a Dél-Alföldi Régióban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-20 00:00:00

Megérkeztek a lökhárítógyár adományai

Országszerte több ezer vállalkozás segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat küldetését. A Dél-Alföldi Régió az év végén egy újabb segítő partnerre talált. A régióközpont tájákoztatását közöljük. 

Kecskeméten az indiai tulajdonban lévő SMP Automotive Mirror Technology Hungary lökhárítógyár adományozási céllal kereste meg a Máltai Szeretetszolgálatot. A lökhárítógyár munkatársai részére szervezett karácsonyi ünnepségen egy rövid prezentáció keretében bemutatásra került a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti intézményeinek működése. A gyár jelenlegi munkatársai és természetesen a cégvezetés nagy mennyiségű adománnyal (élelmiszer, téli ruhanemű, gyermekjátékok) ajándékozta meg a szükségeben élőket, a Szeretetszolgálat által.
Bízunk és reméljük, hogy egy hosszútávú adományozói kapcsolat formálódik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója és az SMP Automotive Mirror Technology Hungary között!

 

Rekord mennyiségű adomány gyűlt össze a kaposvári rászoruló embereknek

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-19 00:00:00

A műsorvezetők személyesen vitték el az adományokat

Több száz, segítő szándékú kaposvári tett felajánlást a Most Médiacsoport, a Máltai Szeretetszolgálat Somogy Megyei Szervezete és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola közös karácsonyi adománygyűjtésén.

A tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztítószereket, játékokat, és egyéb adományokat december közepén vették át és szállították el a szeretetszolgálat központjaiba. Horváth László koordinátor lapunknak elmondta, hogy elsősorban olyan nehéz sorsú, kaposvári családok részesülnek az adományból, akik a szolgálat és a Szocionet látókörében vannak, de jut a város környékén élő rászorulóknak is a felajánlásokból. Az biztos, hogy jó helyre kerül a segítség, a családok azt kapják, amire valóban szükségük van.

A Rádió Most két műsorvezetője, Györfi Kata és Bekker Dávid személyesen is felkeresett egy 7 gyermekes, kaposvári családot, hogy átadja nekik az adományt. Az édesanya szerint a legnagyobb kihívást az jelenti a hétköznapokban, hogy a 9 fős család elférjen a másfél szobás lakásban, de nagyon örültek a hasznos ruhadaraboknak és az élelmiszereknek is, amiből nagyon sok fogy. A gyerekek természetesen az édességért voltak a leghálásabbak, abból ugyanis ritkán jut nekik.

Az adományok átadásáról készült felvételt itt tekinthetik meg.

Közös karácsony a hajléktalan emberekkel

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-18 00:00:00

Mindenki névre szóló mikulás sapkát kapott az ajándékok mellé

Idén is együtt karácsonyoztak a Fővárosi Gázművek munkatársai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Hajléktalanok Átmeneti Szállásán élő emberek. Az ünnepségről az intézmény vezetője írt beszámolót. 

Hatodik alkalommal ünnepelte közösen a karácsonyt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fővárosi Gázművek a Gondviselés Háza Hajléktalanok Átmeneti Szállásán. Az eseményt Alagi Szilárd intézményvezető, és Dr. Turmezey Tiborné pénzügyi és beszerzési igazgató asszony köszöntése nyitotta, majd Bélteki Veronika és Alagi János már hagyományos előadására került sor. Idén egy rövid, erre az alkalomra íródott karácsonyi színdarabot adtak elő, amelyben felcsendültek olyan megható dalok, mint Adam: Cantique de Noël, Schubert: Ave Maria és Demjén Ferenc: Gyertyák.

Az előadás végén a Fővárosi Gázművek munkatársai átadták az általuk összeállított ajándékcsomagokat és a névre szóló mikulás sapkákat, miközben a Piramis együttes Kívánj igazi ünnepet című dalát a művészek és az intézmény lakói együtt énekelték.

Az ünnepség végén közös fotózás, beszélgetés után mindenki jóízűen fogyasztott a vendégek által készített finomságokból. Reméljük, idén is sikerült megható karácsonyi hangulatot teremteni az intézményben.

Karácsonyváró Családi Nap a Tatai Jázmin Utcai Játszókertben

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-17 00:00:00

Életre kelt az interaktív meseszínház

Családi nappal készültek a karácsonyra Tatán a Jázmin utcai Máltai Játszókertben. Rövid hangulatjelentést közlünk a szervezőktől. 

A nagyon jó hangulatban eltöltött napon már a meghirdetett nyitás előtt megérkeztek az első vendégek. A nap folyamán folyamatosan érkeztek a családok. Körülbelül 80-90 fő látogatott el hozzánk. A széleskörű lehetőségekből mindenki megtalálta a neki tetsző kézműves foglalkozást, így nem csak a gyerekek alkottak, hanem a szülők is örömmel készítettek karácsonyi díszeket. Különösen kedvelt volt a mézeskalács festés, ami nemcsak külsőleg volt szemrevaló, hanem egyedi finomságul is szolgált vendégeinknek. Az interaktív meseszínház valóban életre kelt. A gyerekek lelkesen bekiabáltak és még a szülők is állva segítették a bajba került mikulást varázslatában. Mindenki élményekben gazdagon, vidáman, az elkészült szépségekkel térhetett haza.