Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Friss és elkötelezett közösségek - Közgyűlések a máltai önkéntes csoportokban

2019-03-18 17:30:00

Országszerte zajlanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainak közgyűlései. Az üléseken az egyesületi tagok beszámolnak az elmúlt évben végzett tevékenységükről és döntenek az idei év fő feladatairól. 

Pro Urbe Győr díjat kapott Dr. Báthy Andrásné regionális ügyvezető

2019-03-18 12:30:00

Pro Urbe Győr díjat kapott dr. Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője. A magas rangú városi kitüntetést 2019. március 15-én a díszközgyűlésen adta át Borkai Zsolt polgármester. 

Pisti egy fontos ember – Korányi Sándor Emléklapot kapott a gödi Gondviselés Házában élő Németh István és ápolói

2019-03-13 18:22:00

A Vese világnapján Korányi Sándor Emléklappal díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Házában élő Németh Istvánt, vagyis Pistit és ápolóit, gondozóit március 13-án a Szent Margit Kórházban. A kitüntetéssel azokat a vesebetegeket díjazzák, akik példaértékűen együttműködnek a kezelések alatt és hozzátartozóikat, akik példamutató emberséggel és szeretettel ápolják betegeiket. 

Az apostoli nuncius látogatása a Szeretetszolgálatnál

2019-03-10 10:02:50

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalan ellátó intézményeibe látogatott Michael August Blume SVD érsek, apostoli nuncius. Az amerikai származású, magyar felmenőkkel is rendelkező érseket 2018. július 4-én nevezte ki Ferenc pápa a Szentszék magyarországi nagykövetévé. Az apostoli nuncius szeptemberben érkezett Budapestre, és azóta számos egyházi ünnepen és tanácskozáson vett részt. Március 7-én Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykövetének meghívására látogatást tett a Szeretetszolgálatnál, ahol a budapesti hajléktalan ellátás működésével is ismerkedett.

Vasárnap utoljára nyitott ki a Rimaszombati úti átmeneti krízisszálló

2019-03-07 00:00:00

Véget ért a tél, üresednek a helyek a hajléktalanszállókon. Vasárnap utoljára nyitott ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Rimaszombati úti átmeneti krízisszállója. 2018 decembere óta 93 napon keresztül fogadta azokat a hajléktalan embereket, akik máshol nem tudtak, vagy nem akartak megszállni. Ez alatt 481 vendége volt, közülük 98 nő és 383 férfi. Naponta átlagosan nyolcvanan éjszakáztak a volt kollégiumépület tornatermében, a legforgalmasabb napon, 2019. január 31-én 119-en. 2011 óta a nyolcadik télen át működött ideiglenes menedékként az épület.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább