Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Magasrangú kitüntetést kapott Lőrincz Norbert a Szeretetszolgálat munkatársa

2020-10-22 13:00:00

Magas állami kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök Lőrincz Norbert szociális szakembernek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkacsoport vezetőjének, és dr. Erőss Loránd idegsebésznek, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége ispotályosának. A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári fokozatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át október 22-én a Kármelita épületben Budapesten. 

Ajándék a fogorvostól

2020-10-20 16:56:37

Dr. Bencze Bálint pécsi szájsebész fogorvos péntek délutáni rendelésére a Máltai Szeretetszolgálat szociális munkásai által megadott időpontban érkeznek a betegek. Olyan emberek, akik számára a költségtérítéses fogászati beavatkozások egyébként elérhetetlenek lennének, a kezelések végén azonban hibátlan fogsorral távoznak. A beavatkozás után megszabadulhatnak korábbi gátlásaiktól, teljesebb életet élhetnek, így  nemcsak lehetőséget kapnak arra, hogy mosolyogjanak – hanem okot is. Írásunk a Máltai Hírek legújabb számából.

Ide köt az ügy

2020-10-17 00:00:00

A máltai mintafalunak tekintett Tarnabodon hét éve tevékenykedik Bencsik Attila vállalkozása. Ma már az ő cége működteti az elektronikai bontóüzemet és a falu korábban bezárásra ítélt boltját, ő maga pedig informatikára tanítja a felső tagozatos gyermekeket. Bencsik Attila a koronavírus járvány alatt a faluba költözött, gyakorlatilag tarnabodi lakos lett. Nyáron a legfontosabb segítőknek adható kitüntetésben részesült, a karitatív szervezet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogató tagja címet adományozta neki. Romhányi Tamás interjúja a Máltai Hírek c. lap legújabb számában jelent meg.

Ezt olvassuk el a Máltai Hírek legújabb számából!

2020-10-16 14:18:02

Megjelent a Máltai Hírek 2020 októberi lapszáma. Lapunkban Morva Emília ismerteti az egykori gödi Topház néven ismert intézmény várható sorsát, bemutatjuk dr. Bencze Bálint pécsi fogorvost, aki máltai önkéntesként évek óta készíti rászoruló emberek fogpótlását, a nagyinterjúnk Bencsik Attila vállalkozóval készült, aki a feladatai miatt Tarnabodra költözött, és bemutatjuk az üzemet is, ahol elektronikai hulladékból készítenek díjnyertes ékszereket. Az újságot a korábban kialakult gyakorlat szerint postai úton küldjük el olvasóinknak, lapszámaink a legtöbb máltai intézményben is megtalálhatók, újságot igényelni a kommunikacio@maltai.hu címen lehet, de pdf-ben is letölthető innen.

Adomány a futófesztiválról

2020-10-16 13:30:40

A 35. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál klasszikus maratoni távján csaknem 2.000 futó állt rajthoz - köztük az ezüstérmet megszerző Jenkei Péter máltai munkatársunk - a futóhétvége két napja alatt pedig összesen 8100-an mérték össze tudásukat különféle számokban. A koronavírus okozta járvány miatt a szervezők különleges óvintézkedésekkel készültek a résztvevők egészségének megőrzése érdekében, a fesztivál standon pedig a Máltai Szeretetszolgálat számára gyűjtött a SPAR.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább