"Legyen meg a Te akaratod!” Ez a szinte teljesíthetetlen kérés feszül előttünk. Értetlenül, sokkosan, hihetetlen veszteséggel, megrémülve álltunk ma egymás mellett, aztán csend és a teljes tehetetlenség érzése öntött el bennünket. Libárdi Gyula elment. 

Sokan nem tudjátok, ő nem az utcáról lépett az életünkbe. Családjával együtt évtizedes múltja van a Máltában, a Szentendrei Csoport szíve-lelke Ő, feleségével Henivel, gyermekeivel együtt.

Akik régóta ismertük, tudtuk, hogy nem ő lépett be közénk, hanem mi lehetünk büszkék, hogy munkatársként is elfogadta a hívásunkat. Büszke volt a közösségünkre, büszke volt máltai múltjára, jelenére és jövőjére. Nehéz helyzetben vállat felelősségteljes feladatot, tanult, tervezett, beengedett bennünket az életébe, a bizalmába. Szeretetébe fogadott bennünket és mi is befogadtuk Őt. 

Kedves Gyula! Hálát adok az életedért! Köszönöm, hogy ismerhettelek! Az életed, hited, emberséged pótolhatatlanul hiányozni fog mindnyájunknak. 

Győri-Dani Lajos
 

 

Máltai nagy családunk ismét kevesebb lett egy máltai testvérünkkel. Kovács Lászlót, a Nagykanizsai csoport volt vezetőjét, mindenki „Laci Bácsiját” néhány órával ezelőtt magához szólította a Mindenható Atya.

Laci Bácsi alig két hónapja töltötte be a 80. életévét. 54 évig élt boldog házasságban feleségével, Anna nénivel. 3 gyermekük született, két fiú és egy leány. A keresztény lelkület áthatotta családi életüket. Egyik fiúk pap lett, leányuk pedig férjével együtt egy karizmatikus közösség tagja. Laci Bácsi 1991-ben önkéntesként csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, 1993-tól pedig már tagjai sorában tudhatta a máltai szervezet. A Nagykanizsai Csoport alapító tagja volt, s szinte haláláig vezette ezt a kis közösséget. A tavalyi tisztújításkor – unszolásunkra – még egy évre elvállalta a csoportvezetőséget, s csak az idén tehette le válláról ezt a nehéz, de kitartóan viselt terhet.
Keresztény szellemisége áthatotta máltai munkáját is. A csoport éltető motorja volt. Nagylelkűen, fáradtságot nem ismerve szolgálta a reá bízottakat. Mindenkihez odafordult, és lehetőségeihez mérten segítette. Életével bizonyította, hogy az ember igazi lehetősége a másik ember.

Távozásával egy igazi máltai testvérrel lettünk szegényebbek.

Kérjük, hogy a Jó Isten fogadja Őt irgalmába, ajándékozza meg az Örök Élet boldogságával, itt maradott szeretteinek pedig adja meg vigasztalás kegyelmét.

Laci Bácsi, nyugodjál békében!