A Hajléktalan Jézus szobor május 3-án 15 órakor érkezik Kecskemétre a Nagytemplomhoz, majd május 11-én Veszprémben mutatják be az Evangélikus templom előtt, május 18-án Miskolcon a Minorita templomnál tekinthetik meg, május 22-én a váci székesegyház előtt állítják ki, május 26. és 28. között pedig Pécsett lesz látható.

A köztéri alkotás kettős üzenetet hordoz: egyrészt, lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt, hogy együttérzéssel forduljunk az elesettek felé. A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalan embernek elsősorban a másik emberre van szüksége. Az elesett emberek méltóságát a szociális ellátó rendszer önmagában nem tudja visszaadni, arra csak a társadalom képes.

A Hajléktalan Jézus szobor körútjának állomásai:

2017. május 3. 15 óra - Kecskemét - Nagytemplom, Kossuth tér 2.

2017. május 11. 14 óra – Veszprém, Evangélikus templom, Kossuth Lajos u. 4.

2017. május 18. 15 óra – Miskolc, Minorita templom, Hősök tere

2017. május 26-28. – Pécs, Dóm tér

A helyszíneken a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai bemutatják a szobrot, gyertyagyújtás mellett a történelmi egyházak és közösségek együtt imádkoznak a hajléktalan emberekért. Egykor utcán élő emberek tesznek tanúságot, valamint helyi kórusok közreműködnek a programokon.  

Az együttérzés szobra április 11-én érkezett Budapestre, ahol Erdő Péter bíboros áldotta meg a VIII. kerületi Horváth Mihály téren. A karitatív szervezet a szobor országjáró körútjához kapcsolódóan ismert egyházi személyeket, művészeket és közszereplőket kért fel, hogy videóüzenetben fogalmazzák meg, mit jelent számukra az együttérzés. A rövidfilmek arra hívják fel a figyelmet, hogy a rászoruló embereken segíteni közös ügyünk. A sorozatban megszólal Beer Miklós váci püspök, Tenki Réka, Szinetár Dóra, Csuja Imre, Lackfi János, Epres Attila és Debreczeny Csaba, valamint a szobor hazai elhelyezésében közreműködő Madarász Éva és Bruckner Zoltán. A videók ide kattintva megtekinthetők.