A Kerekítsd fel! programot meghatározó online kereskedőházakkal együttműködve vezette be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az interneten vásárlók így arra kapnak lehetőséget, hogy a fizetendő összeget kerek számra kiegészítve jótékony célokat támogassanak gyorsan és kényelmesen, az esetek nagy részében kis összeggel.

A Jegy.hu oldalon minden harmadik vásárló élt a kerekítés lehetőségével, ők rászoruló emberek kulturális programjaira ajánlották fel adományaikat. A 2016-ban összegyűlt 12,5 milliós támogatásnak köszönhetően a Máltai Szeretetszolgálat több mint hatezer nélkülöző embernek szervezett programot, illetve vásárolt belépőjegyet, sok esetben a helyszínre eljutásukat is megszervezve. A karitatív szervezet országos hálózata 130 különböző kulturális programot valósított meg, ennek során rászoruló családok, idős, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek jutottak el színházba, múzeumba és koncertekre.  A bijo.hu vásárlói a 2016-os balatoni mozgássérült táborba kerekesszékkel érkező fiatalok számára tették akadálymentessé a vízpartot.

Az egeszsegbolt.hu és a szepsegbolt.hu webáruházaiban összegyűlt adományokból többek között a Szeretetszolgálat békásmegyeri családok átmeneti otthonának játszószobáját sikerült felújítani. Az ebolt.hu vásárlói közül négyezer-négyszázan járultak hozzá a hajléktalan embereket ellátó mozgó orvosi rendelő és a tüdőszűrő busz modern orvosi eszközökkel történő felszereléséhez. A groby.hu vásárlói közül huszonnyolc ezren ajánlottak fel átlagosan 40 forintot, így hatszáz adag meleg étellel segítették a téli hidegben a hajléktalan embereket, nyáron pedig mozgássérült fiatalok balatoni táborozását támogatták.

2017-ben számos új programot támogathatnak az online kereskedőházak vásárlói. A kerekítések összegével hozzájárulhatnak egy munkaterápiás műhely kialakításához a Szeretetszolgálat fogyatékkal élő fiatalokat gondozó keszthelyi intézményben, rászoruló gyermekek zenei képzését támogathatják, segítséget nyújthatnak a Máltai Mentőszolgálatnak és a karitatív szervezet idősotthonaiban élőknek. Ebben az évben már a Gemini-Duo webáruházai és az Európai Utazási Biztosító Zrt. vásárlói is élhetnek a kerekítés lehetőségeivel. Az aktuális programok leírását megtalálják a www.kerekitsdfel.hu oldalon.
 

A Kerekítsd fel! program partnerszervezeteinek véleménye:

Jegy.hu
A Jegy.hu, az ország piacvezető online jegyértékesítő portálja számára nem csak az fontos, hogy a saját működési területén sikeres legyen, de sikerét és eredményességét szívesen megosztja a társadalom azon csoportjaival, melyek szükséget szenvednek és rászorulnak a segítség különböző formáira. A Jegy.hu ezen célkitűzése okán állt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Kerekítsd fel!” nevű akciója mellé.
A „Kerekítsd fel!” adomány-gyűjtési programot 2015. december 8. és 2016. december 8. között bonyolítottuk le a Jegy.hu portálon. Vásárlóink vásárlásuk végösszegét kerekíthették fel a következő száz vagy a következő ezer forintra. Az összegyűjtött forintokból a Máltai Szeretetszolgálat „A kultúra mindenkié” programja vált megvalósíthatóvá. Ennek keretében a Máltaiak hátrányos helyzetű embertársaink számára tették lehetővé, hogy színházba, koncertre jussanak el, valamilyen kulturális élményben legyen részük.
Nagy öröm számunkra, hogy milyen sokan adakoztak erre a jó célra. A Jegy.hu minden harmadik vásárlója hozzájárult adományával a nagyszerű eredményhez: 12 millió forint gyűlt össze, melyből a segélyszervezet munkatársai több száz rászorulónak szerezhettek maradandó kulturális élményeket.

groby.hu
Online áruházunk az elsők között csatlakozott a 2015 augusztusában elindult Kerekítsd fel! adománygyűjtő programhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy a program működtetésével a Vásárlóinktól kapott adományok oda jutnak, ahol erre igazán szükség van! Általánosságban elmondható, hogy a webáruházban vásárlók 34%-a kerekíti fel a megrendelés végösszegét. A program indulása óta eddig 28 000 Vásárlónk adományozott kisebb összegeket, átlagosan 40 Ft-ot az éppen aktuális programokra.
Elsőként a hajléktalanok téli ellátását szolgáló program mögé álltunk be, amelyre Vásárlóink fél év alatt közel 460 000 Ft-ot gyűjtöttek össze. Az adományból 2016. február 19-én és 20-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ételosztást szervezett hatszáz hajléktalan ember számára.
A második program a 2016-os mozgáskorlátozott tábor megszervezéséhez járult hozzá, amelyre Vásárlóink öt hónap alatt hozzávetőlegesen 300 000 Ft-ot gyűjtöttek össze! Az adományból 2016. július 11-17. között a Máltai Szeretetszolgálat közel 250 mozgáskorlátozott táborozó nyaralását tette felejthetetlenné Balatonföldváron.
Ezt követően a Szeretetszolgálat játszóterein elindult egészséges életmódra nevelési programhoz gyűjtöttük az adományokat, jelenleg a pedig a MMSZ Gondviselés Háza Mentes Mihály Idősek Otthonában élő idős emberek magas színvonalú ellátásához várjuk a felkerekítéseket.

ebolt.hu
Szeretnénk ezúton megköszönni, hogy részt vehettünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által kezdeményezett Kerekítsd Fel adománygyűjtésben. Az eBolt Internetes Műszaki Áruházban a vásárlók a Mozgó Tüdőgondozó és Szűrőállomás részére adományozhattak, amiből orvosi eszközök kerültek beszerzésre, és ezekkel a hajléktalan emberek részére nélkülözhetetlen segítséget tudnak nyújtani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Örömmel láttuk, hogy az emberek együtt éreznek a kiszolgáltatott hajléktalan emberekkel, és mintegy 4400 fő adományozott a program keretében áruházunkban. Köszönettel: Mecséri Ildikó - kereskedelmi és minőségirányítási vezető, eBolt Kft.

bijo.hu
„Cégünk a Bijó Élelmiszer Kft. 2015-ben az elsők között csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kerekítsd fel! elnevezésű online mikroadományozási rendszeréhez. 2016-ban összesen 9517 vásárlónk kerekített fel, 865.000 Ft értékben! Úgy gondoljuk, hogy a Kerekítsd fel! program kiemelkedően sikeres. 17.000 bio-és reform termékünkkel vásárlóink nem csak saját egészségükre és életükre figyelnek tudatosan, hanem embertársainkra is, akik segítségre szorulnak. A Kerekítsd fel! program, közelebb hozta a mindennapokba a segítségnyújtást, a másokról történő gondoskodást! Mi már felkerekítettünk! Kerekítsen fel Ön is!” – mondta Szabolcsi János, a Bijó Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója

csapuniverzum.hu
Amiért mi fontosnak tartottuk a programot, az az alapvető célja - vagyis segíteni azoknak, akik erre valóban rászorulnak, de nem tudják hallatni a hangjukat úgy, hogy azt mindenki hallhassa. A Gemini-Duo webáruházak csoport tagjai évente közel 1.000.000 embert érnek el Magyarországon, így meg tudjuk sokszorozni a rászorulók erejét, össze tudjuk kötni őket azokkal, akik talán meghallják ezt a hangot, és segítenek. Mi úgy hisszük, hogy az emberek nem azért nem segítenek többet, mert nem akarnak, hanem mert nem mindig tudják, hallják meg időben, ki az, aki rászorulna. Ezen akarunk most változtatni, és persze az adománygyűjtéssel konkrét célokat is megvalósítani a pártfogoltjainknak.  – Gemini-Duo webáruházak

eub.hu
„Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítójaként évtizedek óta nap mint nap tapasztaljuk, hogy milyen megnyugvást jelent ügyfeleink számára, ha egy krízishelyzetben gyors és szakszerű segítséget kapnak. Különösen igaz ez az olyan esetekben, amikor az egészség, vagy a testi épség kerül veszélybe: a gyors segítség ilyenkor életet menthet. Az EUB társadalmi felelősségvállalásának középpontjában egy olyan területet kívánunk támogatni, aminek a fontosságában valóban hiszünk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös programunkban ügyfeleinknek is lehetősége nyílik arra, hogy utasbiztosítás vásárlása során adományukkal támogassák az Máltai Mentőszolgálat munkáját.” – Lengyel Márk – EUB vezérigazgató


Super11 Reklámügynökség – a Kerekítsd fel! program ötletgazdája
"Már az ötlet megszületésekor azt feltételeztük, hogy az emberek az átlagosnál nyitottabbak lesznek az adományozásra, ha ezt a végletekig megkönnyítjük számukra. Ekkora mértékű aktivitásra azonban álmainkban sem számítottunk. Nagyon büszkék vagyunk erre a fantasztikus eredményre, és gratulálunk azoknak a cégeknek, márkáknak is, amelyek elsőként adták a nevüket egy ilyen innovatív projekthez.”- mondta el Nagy Gergely, a Kerekítsd fel! projektet megálmodó Super11 Reklámügynökség vezetője.