A hajléktalan ellátás krízisidőszakában az extrém hideg időjárás miatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei telt házzal üzemeltek és a raktáron lévő ruhaneműk is rohamosan fogytak. A fürdési lehetőséget nyújtó intézményekben a legnagyobb szükség férfi alsóneműre és zoknira volt.

A szervezet célzott gyűjtést hirdetett azokban a fővárosi középiskolákban, melyeknek tanulói a Szeretetszolgálatnál teljesítik az ötvenórás iskolai közösségi önkéntes szolgálatukat. A felhívásban férfi alsónadrágot, zoknit és pulóvert kértek a diákoktól. „A kérés váratlan sikert hozott. Tizenkét iskola kapcsolódott be az egyhetes gyűjtésbe, és kilencszer töltöttük meg a személyautómat jó minőségű, tiszta ruhákkal.” – mondta Meszleny Eszter, a Máltai Szeretetszolgálat iskolai közösségi szolgálat koordinátora. A diákok nemcsak használt ruhákat ajánlottak fel a gyűjtés során. Az alsóneműk nagy részét újonnan vásárolták, és eredeti csomagolásban juttatták el a rászoruló embereknek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat köszöni mindazoknak, akik a leghidegebb időszakban adományukkal vagy önkéntesként segítették a hajléktalan emberek ellátását.