Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Az üresen kitett cipő az alázat gesztusa - Szent Miklós ünnepe felnőtt fejjel

2019-12-06 00:00:00

"Szent Miklós püspök ünnepén a cipőmet még mindig kirakom, mindegy, hány éves vagyok. Szent Miklós emlékéből nem szabad pusztán jópofa gyerekünnepet csinálni: üzenete van a felnőttek számára is. Kirakom a cipőmet, mert jót tesz a felnőtt lelkemnek. A cipőt üresen kell kitenni. Ez várakozást jelent: kívülről, Isten emberétől, mástól kerül bele az ajándék."

Szeretetre csiszolt hangok – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019-12-05 16:00:00

Világsztárok által aláírt huszonhárom hangszobor és egy grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től. A zenei motívumokból inspirált hangszobrok a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös karácsonyi kampánya keretében árverésre kerülnek, és a befolyt összeg pedig a szobrokat készítő, hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosműhely mestereit segíti majd. Licitálni a licit.adomanyozz.hu oldalon lehet.

Szemészeti szűrőbusz a legnehezebb helyzetű településeken

2019-12-05 14:00:00

A Felzárkózó települések hosszú távú programja keretében szemészeti vizsgálóbusz indul a 300 legnehezebb helyzetű településre, hogy a gyermekek szembetegségeit időben felfedezzék, és kezelni tudják. A program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg. A vizsgálatok eredményeként felírt szemüvegeket ingyenesen kapják meg a rászoruló családok gyermekei.

Amit másnak ajándékozunk, sokszorosan megtérül hozzánk – Ma van az önkéntesség világnapja

2019-12-05 00:00:00

Akik nap mint nap átlépik saját határaikat, idejüket, szeretetüket és képességeik legjavát fordítják embertársaikra, valódi változásokat hoznak a világba. Ők az igazi sorsfordítók, akiket úgy nevezünk: önkéntesek. 

Nehéz élethelyzetből újra stabil pályán: már ezer veszélyeztetett álláskereső talált munkát az Incorpora segítségével

2019-12-04 00:00:00

Az Incorpora program a munkaerőpiaci szempontból kiszolgáltatott álláskeresőknek ingyenes tanácsadást nyújt, míg a vállalkozásokat képzésekkel, munkaerőtoborzással és a beilleszkedési folyamat kísérésével segíti. A hét civil szervezet, köztük a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével megvalósított programban eddig 600 vállalkozás és 2600 hátrányos helyzetű – egyedülálló anya, idős, hajléktalan, megváltozott munkaképességű, pályakezdő vagy kisebbséghez tartozó – ember vett részt.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább